Eskişehirde Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda

Eskişehirde Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası -Eskişehir Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Arberk: Verem, AIDSten sonra yetişkinlerde en çok ölüme sebep olan ikinci hastalıktır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Halk Sağlığı Müdür Vekili Dr. Orhan Koray Arberk, veremin, AIDSten sonra en çok ölüme sebep olan ikinci hastalık olduğunu söyledi.
     Arberk, Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Haftası dolayısıyla Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezinde düzenlenen etkinlikte yaptığı konuşmada, haftanın 1947 yılından bu yana kutlandığını bildirdi.
     Dünya Sağlık Örgütü verilerine göre, dünyadaki her 3 kişiden birinin verem yani tüberküloz mikrobuyla karşı karşıya kaldığını ifade eden Arberk, şöyle konuştu:
     Dünyada her yıl yaklaşık 8 milyon kişiye de verem teşhisi konuluyor. Ülkemizde 1950li yıllardan bu yana hastalıkla mücadele için verem aşısı kullanılıyor. Verem, AIDSten sonra yetişkinlerde en çok ölüme sebep olan ikinci hastalıktır. Bu yüzden veremle savaş büyük önem taşıyor. Dünya Sağlık Örgütünün verem hastalığını kontrol alma hedefimize ulaştık. Hatta il genelinde bu hedefi aşmış bulunuyoruz. Bu konuda büyük bir başarı söz konusu. Biz üzerimize düşen görevi fazlasıyla yerine getiriyoruz. Verem savaş dispanserlerimize, bu konuda çalışmalar yürüten sivil toplum kuruluşlarına ve okullarda bu haftayla ilgili bilgilendirmelerde bulunan Milli Eğitim Bakanlığımıza teşekkür ediyoruz.
     Verem Savaş Dispanseri Başhekimi Ayşehan Şebnem Soyukan ise hastalık hakkında bilgilendirmelerde bulundu.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirde Verem Savaşı Eğitim ve Propaganda Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER