Eskişehirde kültür

Eskişehirde kültür-sanat -Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında, Azizlikler, Gayri Resmi Hürrem, Dost, Kanlı Nigar, ve Küçük Kara Balık adlı oyunlar sahnelenecek


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatrolarında, Azizlikler, Gayri Resmi Hürrem, Dost, Kanlı Nigar ve Küçük Kara Balık adlı oyunlar sahnelenecek.
     Aziz Nesinin öykü, şiir, masal, taşlama ve köşe yazılarından Genco Erkalın sahneye uyarladığı Azizlikler oyununda, Özlem Akdoğan, Hakkı Kuş, Zafer Ergül, Ali Eyidoğan ve İsmail Dündar rol alıyor. Oyun, yarın Tepebaşı Sahnesinde saat 20.00da izlenebilinecek.
     Özen Yulanın yazdığı, Gökhan Soylunun yönettiği Gayri Resmi Hürrem adlı oyunda Özlem Boyacı, Özlem Baykara Danacı ve Çiğdem Altuğ rol alıyor. Osmanlı İmparatorluğunun iç yüzünü ve imparatorluktaki kadın hakimiyetini farklı bir dille ele alan oyun, 16 ve 17 Mayısta Tepebaşı Sahnesinde saat 20.00da seyircisiyle buluşacak.
     Tulga Serimin ünlü halk ozanı Aşık Veysel Şatıroğlunun yaşamından ve röportajlarından derlediği tek kişilik Dost oyunu, 12-13 Mayısta saat 20.00da Tepebaşı Sahnesinde izlenebilecek. Oyunda Aşık Veyseli Kazım Sinan Demirer canlandırıyor.
     Türk tiyatrosunun klasikleri arasında sayılan Sadık Şendilin Kanlı Nigar adlı oyunun yönetmenliğini Münir Canar üstleniyor. Emre Basalak, Özlem Boyacı, Mahide Yumbul Cantürk, Murat Danacı, Mustafa Kılıkcı, Alp Sunaoğlu, Tolga Tümer, Elif Melda Yılmaz, Ercüment Yılmaz ve Pınar Bekaroğlunun rol aldığı oyun, 12 Mayısta saat 20.00da Sanat ve Kültür Sarayında izlenime sunulacak.
     Kitapları dünyanın birçok diline çevrilen İranlı yazar Samed Behrenginin ödüllü çocuk masalı Küçük Kara Balık Şehir Tiyatroları sanatçısı Ali Eyidoğan tarafından oyunlaştırıldı.
     Dünyaya meraklı küçük bir balığın özgürlüğe uzanan yolculuğunun anlatıldığı oyunda Emre Demirci, Zuhal Lale, Ozan Çolak, Şayan Noyan, Çisem Erdoğan, İlker Alemdar ve Saffet Öztürk rol alıyor. Oyun, 12 Mayısta saat 14.00da, 15 Mayısta ise saat 11.00da Çağdaş Cam Sanatları Müzesi Çocuk Sahnesinde sanatseverlerin beğenisine sunulacak.
     (SİN-DA)
<< Önceki Haber Eskişehirde kültür Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER