Eskişehirdeki cinayet

Eskişehirdeki cinayet -Sevil Sağlıkı öldürüp eşyalarını çaldıkları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehirde Sevil Sağlıkı (40) öldürüp, eşyalarını çaldıkları iddia edilen 2 sanığın yargılanmasına başlandı.
     Eskişehir 1. Ağır Ceza Mahkemesinde görülen davanın ilk duruşmasında, tutuklu sanıklar Recep Ün (35) ile Emine Avcı (36) hakim karşısına çıktı.
     Ün, iddianamenin okunmasının ardından duruşmada verdiği ifadesinde, suçlamaları reddederek, diğer sanığı suçladı.
     Sadece Sevil Sağlıkın cesedinin taşınmasında Avcıya yardım ettiğini öne süren Ün, "Sağlıkın üzerine asidi ben dökmedim. Delilleri kaybetmek için Emine Avcı döktü. Eşyalarını da ben almadım. Telefonunu ise kırdık ve parçalayıp attık" dedi.
     Avcı ise öldürülen kadının arkadaşı olduğunu ifade ederek, "Sevil, olay günü benim evime gelmişti. Sonra da Recep geldi. Banyodayken tartışma sesleri duydum, çıktığımda Sevil yerdeydi, Recep ise onun üstündeydi. Kurtarmaya çalıştım ama gücüm yetmedi. Recepe neden yaptığını sordum. Bana Sevilin eşiyle görülecek hesabı olduğunu söyledi. Polisi arayacağım deyince beni tehdit etti. İkna edemedim, bir araç getirmiş ve cesedi ona koyduk. Sevilin üzerine asidi ben dökmedim, eşyalarını da almadım. Sevili ben öldürmedim, aksine kurtarmaya çalıştım" diye konuştu.
     Mahkeme heyeti, Sağlıkın kesin ölüm sebebinin araştırılması için duruşmayı 6 Hazirana erteledi.
    
     -Olay-
    
     Merkeze bağlı Sarısungur köyü yakınlarında vatandaşlar tarafından yol kenarında cesedi bulunan Sevil Sağlıkın (40) öldürüldüğü belirlenmiş, jandarma ekipleri kadının katil zanlısı olarak Recep Ün ile Emine Avcıyı yakalamıştı.
     Sağlıkı, 27 Eylül 2012de Kurtuluş Mahallesinde bir evde eşarp ve kabloyla boğmaya çalışıp, baygın şekilde götürdükleri Sarısungur köyü yakınlarında yüzüne asit dökerek öldürdükleri, cep telefonu, üç yüzüğü ve cüzdanını çaldığı iddia edilen Ün ile Avcı, tutuklanmıştı.
    
     Muhabir: Hicret Özkan / Oktay Özden
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Eskişehirdeki cinayet Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER