Eskişehirdeki ihale soruşturması

Eskişehirdeki ihale soruşturması -Cumhuriyet Başsavcılığı, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde yapılan bazı ihalelere fesat karıştırıldığı ve kamu zararına neden olunduğu şikayeti üzerine başlatılan soruşturma kapsamında 23


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Cumhuriyet Başsavcılığı, ihale soruşturması kapsamında, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi çalışanlarının gözaltına alınmasına ilişkin açıklama yaptı.
     Yazılı açıklamada, 26 Mayıs 2010 tarihinde bir kısım müştekilerin vekilinin Cumhuriyet Başsavcılığına dilekçe verdiği belirtilerek, şunlar kaydedildi:
     Şikayet dilekçesinde, Eskişehir Büyükşehir Belediyesi bünyesinde ihalesi yapılan Porsuk Çayı ve muhtelif kanallarda düzenlemeler yapım işi, masal dünyası yapım işi ve Eskişehir kentsel gelişim projesi yapım işi ihalelerinde, ihalelere fesat karıştırıldığı, kamu zararına neden olunduğunun iddia edildiği konu ile ilgili Cumhuriyet Başsavcılığımızca hassas bir çalışma yürütüldü ve çalışmalarda sona doğru yaklaşıldı. Bu süreç içerisinde soruşturma ile ilgili olarak Cumhuriyet Başsavcılığımızca bilirkişi görevlendirmesi yapıldı. Bilirkişilerce iddiaya konu ihale dosyaları ve ihale sürecinden sonraki işlemler incelendi, sonuçları Cumhuriyet Başsavcılığımıza sunuldu. Bilirkişi raporları doğrultusunda konunun hassasiyetle araştırılması, gerekli ifade ve beyanların alınabilmesi için Eskişehir Emniyet Müdürlüğüne talimat verildi. 28 Ocak 2013 tarihinde Eskişehir İl Emniyet Müdürlüğünce T.G.G, M.R.E, S.A, G.G, N.Z, R.O.T, E.Ş, A.D, Z.H.K, H.T, D.G, T.V, Y.K, K.O, H.D, R.B, A.F.B, A.Ü, Z.K, E.E, N.H, E.K, M.E isimli 23 kişi ifadeleri alınmak üzere gözaltına alındı.
    
     Muhabir: Deniz Açık/Mürsel Çetin
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber Eskişehirdeki ihale soruşturması Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER