Eskişehirdeki mevsimlik tarım işçilerine sağlık desteği

Eskişehirdeki mevsimlik tarım işçilerine sağlık desteği


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Osman Gazi Üniversitesi (ESOGÜ)tarafından mevsimlik tarım işçilerine yönelik başlatılan çalışmaya, Eskişehir Halk Sağlığı ve Sağlık Müdürlükleri destek verdi.
     Halk Sağlığı Müdürlüğünden yapılan açıklamada, Eskişehir kırsalına her yıl Mart ve Kasım ayları arasında Güneydoğu Anadolu Bölgesinden çalışmaya gelen bin 500 civarında kişiyi kapsayan çalışmanın başında, ESOGÜ Tıp Fakültesi Halk Sağlığı Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Selma Metintaşın olduğu bildirildi.
     Alpu ilçesi Karahöyük köyünde devam eden çalışmanın, işçilerin genel sağlık durumları, yaşam koşulları ve 15-49 yaş doğurgan yaştaki kadınların ana-çocuk sağlığı durumları, beslenme, içme ve kullanma suları ile yaşam koşullarının incelenmesini içerdiği kaydedildi.
     Bu kapsamda, Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ve Sağlık Müdürü Uzm. Dr. Hüseyin Seyhan Fidanın desteğiyle, Sağlık Müdürlüğünce içerisinde, laboratuvar imkânı olan sağlık tırı ve Halk Sağlığı Müdürlüğünce de çocuklara verilmek üzere demir preparatları temini ve personel imkanı sağladıkları ifade edildi.
     Halk Sağlığı Müdürü Doç. Dr. Mustafa Tözün ve Sağlık Müdür Yardımcısı Adem Şerbetçinin yapılan çalışmaları yerinde incelediklerinin belirtildiği açıklamada Tözün, şunları kaydetti:
     Üniversitelerin benzer saha araştırmalarına desteklerimiz güçlenerek devam edecektir.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirdeki mevsimlik tarım işçilerine sağlık desteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER