Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -TSEden istihdam duyurusu


ESKİŞEHİR (A.A) - TSE Eskişehir Bölge Müdürü İsmail Kaynarca, Eskişehirde 8, Kütahyada 12 olmak üzere Türkiye genelinde 44 kişinin istihdamıyla ilgili başvuruların başladığını bildirdi.
     Kaynarca, yaptığı yazılı açıklamada, TSE ile Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğü arasında yapılan protokol çerçevesinde Eti Maden İşletmeleri Genel Müdürlüğünün Kırka İşletmesi ile Kütahyanın Emet ilçesinde üretilen ve sevk edilecek olan ürünlerin fiziksel özelliklerine yönelik kalite kontrol ve gözetim faaliyetlerinden sorumlu olacak toplam 20 personelin istihdam edileceğini belirtti.
     4 Martta sona erecek başvuruların TSE İnsan Kaynakları Bölümüne yapılması gerektiğini kaydeden Kaynarca, konuyla ilgili detaylı bilginin enstitünün resmi web sitesinden alınabileceğini açıkladı.
    
     -BBP İl Başkanı Akdoğandan 28 Şubat açıklaması
    
     Büyük Birlik Partisi (BBP) İl Başkanı Ahmet Namık Akdoğan, 28 Şubat sürecini gerçekleştirenlerin, bugün milletin vicdanında mahkum olduğunu ve aynı zamanda da hukuka hesap verdiğini bildirdi.
     Akdoğan, yaptığı yazılı açıklamada, şu ifadelere yer verdi:
     28 Şubat post modern darbesi devlete ve millete karşı işlenmiş bir ihanettir. En kötü sivil yönetim dahi, her türlü darbeci yönetimden daha iyidir. Çünkü, arkasında milli irade vardır. 28 Şubat döneminde en kararlı ve dik duruşu, Büyük Birlik Partisi lideri ve mensupları göstermiştir. Namlusunu milletine cevirmiş tanka selam durmayız diyen Büyük Birlik Partililer, her türlü darbe, cunta ve milli irade dışı girişimlerin karşısında olduğunu göstermiştir. 28 Şubat sürecini gerçekleştirenler, bugün milletin vicdanında mahkum olmuş, aynı zamanda da hukuka hesap vermektedirler. Darbenin her türlüsüne karşıyız, adı ne olursa olsun milli iradenin üzerinde hiçbir gücü tanımıyoruz. 28 Şubatın kahramanı, dönemin en dik duruşunu gösteren şehit liderimiz Muhsin Yazıcıoğlu ile 28 Şubat döneminin zorda bırakılan, meşru hükümeti zorla elinden alınan merhum Başbakanı Necmettin Erbakanı rahmet ve minnetle anıyoruz.
    
     -KOSGEB, iş adamı derneklerinin başkanlarını ağırladı
    
     KOSGEB Eskişehir Hizmet Müdürü Ali Vasfi Eskicioğlu, iş adamı derneklerinin yöneticileriyle bir araya geldi.
     KOSGEBten yapılan yazılı açıklamaya göre, Eskişehir Hizmet Merkezinde gerçekleştirilen Bilgi paylaşımı toplantısına ESİAD Başkanı Aydın Bandırma, ESGİAD Başkanı Serkan Zengin, ESMİAD Başkanı Ahmet Hızlan, EGSİAD Başkanı Erdoğan Ercan, MÜSİAD Eskişehir Şubesi Başkan Yardımcısı Hakan Duman ve TÜMSİAD Eskişehir Şubesi Başkanı Ali Cengiz katıldı.
     KOBİlerde KOSGEB destekleri hakkında farkındalık oluşturmak için neler yapılabileceği konusunda fikir alışverişinde bulunulan toplantıda, KOSGEBin Uygulamalı Girişimcilik Eğitimleri (UGE) adında girişimci adaylarına verdiği eğitimlerden daha çok SİAD üyesinin faydalanması gerektiği görüşü üzerinde birleşildi.
     Eskicioğlu, 2013 yılında özellikle Tematik Proje Desteği ve İş Birliği Güç Birliği Proje Desteği üzerinde duracaklarını ve bu desteklerin diğer destekler gibi 2012 yılına göre yaklaşık yüzde 50 oranında arttırıldığını bildirdi.
    
     -Sağlık-Sen Şube Başkanı Tekinden, İnönü ve Çukurhisara ziyaret
    
     Sağlık-Sen Eskişehir Şube Başkanı Abdulbaki Tekin, İnönü ve Çukurhisardaki sağlık birimlerini ziyaret etti.
     Tekin, ziyaretinde, yaptığı açıklamada, ek ödemelerin emekliliğe yansıtılmasını talep ettiklerini belirterek, yeni çıkan ek ödeme yönetmeliğinden beklentilerinin fazla olduğunu kaydetti.
     Çıkan yönetmeliğin çalışanların bazı mali ve özlük haklarında geriye gidişe yol açacağını savunan Tekin, şöyle konuştu:
     Riskli birimlerde kısmi çalışmaların karşılıklarının verilmemesi, belli komisyonlar dışındaki komisyonlarda ek puanların kaldırılması gibi personeli olumsuz etkileyecek geriye gidişler bu yönetmelikte yer alıyor. Ayrıca, kadro unvan katsayıları, tavan ek ödeme tutarları ve ek puanlardaki adaletsizlikler bugünde devam ediyor. Hekim dışı sağlık çalışanı için beklenen iyileştirmeler yapılmadığından, yeni yönetmelik hayal kırıklığına sebebiyet verdi. Yeni çıkan Döner Sermaye Yönetmeliği tekrardan düzenlenmelidir. Görevde yükselme sınavında başarılı olanlar tekrar sınava tabi tutulmadan atanmalıdır.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER