Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Sonbahar Mahalli At Yarışları


ESKİŞEHİR (A.A) - Sonbahar Mahalli At Yarışlarında Büyükşehir Kupası sahibini buldu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Mahmudiye ilçesinde her yıl geleneksel olarak gerçekleştirilen, Sonbahar Mahalli At Yarışları kapsamında Büyükşehir Belediye Başkanlığı Kupa Koşusu yapıldı.
     Bin 600 metre mesafede koşulan yarışta koşuyu Bayram Şanlının jokeyliğini yaptığı Madar isimli at kazandı. Yarışta ikinciliği Katrancı, üçüncülüğü ise Büyülü Gül isimli atlar elde etti.
     Koşuda birinciliği alan atın sahibi Sinan Altandağa kupasını Büyükşehir Belediye Başkan Vekili Ertan Koşarsoy verdi. Koşarsoy ayrıca, binici Bayram Şanlıya da Türk bayrağı armağan etti.
     Sonbahar Mahalli At Yarışları kapsamında aynı gün programında ayrıca, Mahmudiye Belediye Başkanlığı Kupası, Garnizon Komutanlığı Kupası ve Türkiye Jokey Kulübü Kupası koşuları da gerçekleştirildi.
    
     -Odunpazarı Belediyesi Tiyatro Bölümünün ön kayıtları başladı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Odunpazarı Belediyesi Gösteri ve Sahne Sanatları Merkezi Tiyatro Bölümü, yeni dönem öğrenci ön kayıtları başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamada, tiyatro bölümüne ön kayıtların başladığı, gerçekleşecek ön kayıtların ardından, 4 dalda özel yetenek sınavlarının yapılacağı, sınav sonunda seçilen öğrencilerin iki yıllık eğitim almaya hak kazanacağı belirtildi.
     Tiyatro bölümüne kaydolan öğrencilerin alanlarında uzman konservatuvar mezunu eğitimciler tarafından ciddi bir eğitime tabi tutulduğunu ve öğrencilerin 2 yıllık eğitim süreçleri sonunda Milli Eğitim Bakanlığı ve Halk Eğitim Merkezi onaylı Uygulamalı Tiyatro Eğitimi Belgesi almaya hak kazandıklarını bildirildi.
     Başvuruda bulunmak isteyen adayların lise mezunu olması, 18 yaşından küçük ve 30 yaşından büyük olmaması gerektiğini ifade eden yetkililer, ön kayıt yaptırmak isteyen adayların nüfus cüzdan fotokopisi, 4 adet fotoğraf, öğrenim belgesi, savcılık kaydı ve öz geçmiş bilgilerinin yer aldığı CVleri ile Odunpazarı Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğünün bulunduğu Yunus Emre Kültür ve Sanat Merkezi Tiyatro Bölümüne müracaat etmelerinin gerektiğini belirtildi.
    
     -Hünerli Eller Pişmiş Toprak Kapta Yemek Yarışması yapıldı
    
     (Fotoğraflı)
    
     Tepebaşı Belediyesi tarafından Hünerli Eller Pişmiş Toprak Kapta Yemek Yarışması düzenlendi.
     Tepebaşı Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, bu yıl 6ncısı düzenlenen Uluslararası Pişmiş Toprak Sempozyumunda geleneksel Hünerli Eller Pişmiş Toprak Kapta Yemek Yarışması yapıldı.
     Kadınların yoğun ilgi gösterdiği yarışmada birbirinden lezzetli geleneksel yemekler, 4 kategoride beğeniye sunuldu. Yarışmanın jüri üyeliğini Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç ve Türkiye Aşçılar Federasyonu Başkanı Zeki Açıköz, yaptı.
    
     Muhabir: Fatih Doğan
     Yayıncı: Deniz Açık
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER