Eskişehirden kısa kısa

Eskişehirden kısa kısa -Tepebaşı Belediye Başkanı Ataç, belediyenin geçen yıl yaptığı çalışmaları değerlendirdi


ESKİŞEHİR (A.A) - Tepebaşı Belediye Başkanı Ahmet Ataç, belediyenin 2012 yılında yaptığı çalışmaları değerlendirdi.
     Özdilek Sanat Merkezinde, basın toplantısı düzenleyen Ataç, daha sonra mahallelerde yürütülen yol ve park çalışmaları ile sağlık alanında gerçekleştirilen belediye çalışmalarını anlattı.
     Çalışma yürütülen sokakları gazetecilere gezdiren ve 2012 yılında önemli bir üstyapı çalışması yürüttüklerini bildiren Ataç, şunları kaydetti:
     Fen İşleri Müdürlüğümüz, son 4 yılda 350 bin ton asfalt döktü, yaklaşık 1040 sokağı tamamladı. Bu dönem sonunda elimizin değmediği sokak bırakmayacağız. 4 yılda 400 dönümlük park yapıldı. Bu 75 adet parka denk geliyor. Tepebaşı bölgesinde kişi başına düşen yeşil alan 9.44 metrekaredir. Dünya standartları da 10 metrekaredir.
     İçinde alzheimer hastaları, engelliler ve sağlıklı yaşlanma ünitelerinin yer aldığı Yaşam Merkezi ve Şirintepe Çocuk Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ilgili bilgi veren Ataç, Bu yaşam merkezi, 30 dönüm üzerine kurulu 57 villadan oluşuyor. Buradan toplam 250 hasta yararlanacak ifadelerini kullandı.
     Şirintepe Ağız ve Diş Sağlığı Merkezinden de ilkokul çağındaki çocukların yararlandığını açıklayan Ataç, 4 Ocakta başlayan çalışmalarla bugüne kadar bin 100 çocuğun ağız ve diş sağlığı kontrolleriyle tedavilerinin yapıldığını, aynı yerde koruyucu hekimlik adına çocukların diş konusunda bilgilendirildiklerini vurguladı.
     Bu merkezde çocuklara verilen hizmetler sırasında diş hekimliği önlüğünü giyerek çalışmalara katılan başkan Ataç, basın mensuplarına merkezin gezdirilmesi sırasında da önlüğünü giyerek, Anadolu Gazetesi yazarı Soner Yükselin diş kontrolünü yaptı.
    
     -ESOGÜ CPR eğitimi-
    
     Eskişehir Osmangazi Üniversitesi (ESOGÜ) Tıp Fakültesi Dekanlığı, Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi Başhekimliği, Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı tarafından ikincisi düzenlenen CPR (Yeniden Canlandırma) eğitimine katılan hemşirelere sertifikaları törenle verildi.
     Başhekimlik Toplantı Salonunda gerçekleşen törende konuşan Anesteziyoloji ve Reanimasyon Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Belkıs Tanrıverdi ile Başhekim Yardımcısı Prof. Dr. Elif Doyuk Kartal, eğitimin verimli geçtiğini ifade etti.
     Özellikle hastanenin mavi kod çalışmalarıyla bağlantılı olarak CPR (Yeniden Canlandırma) eğitimiyle hastalara erken dönemde ilk müdahalenin yapılabilmesi için tüm hemşirelerin eğitimine devam edileceği belirtildi.
    
     -EGSİADta ANFED Genel Sekreterler Toplantısı-
    
     Anadolu İş Adamları Federasyonuna (ANFED) bağlı 24 iş adamı derneğinin genel sekreterlerinin katılım sağladığı ANFED Genel Sekreterler Toplantısı Eskişehir Girişimci Sanayiciler ve İşadamları Derneğinin (EGSİAD) ev sahipliğinde yapıldı.
     ANFED Genel Sekreteri Zeynel Fırat ve federasyona bağlı derneklerin genel sekreterlerinin katılımıyla gerçekleşen toplantıda, yapılan çalışmalar ve yeni dönemde yapılacak projeler ve planlar üzerinde konuşuldu.
     EGSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Erdoğan Ercan, yaptığı konuşmada, Eskişehir hakkında kısa bilgi verdi.
    
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER