Eskişehire atletizm salonu isteği

Eskişehire atletizm salonu isteği -Atletizm Federasyonu Başkanı Terzi: "Atletizm salonu için 11 dönümlük arazi tahsisi yapıldı" -"Eskişehir, atletizm için potansiyeli olan bir kent"


ESKİŞEHİR (A.A) - Atletizm Federasyonu Başkanı Mehmet Terzi, Eskişehire atletizm salonu yapmak istediklerini belirterek, "Salon için 11 dönümlük arazi tahsisi yapıldı" dedi.
     Terzi, AA muhabirine İstanbuldaki Dünya Atletizm Şampiyonasında kullanılan antrenman malzemelerinin Eskişehire getirildiğini söyledi. Terzi, Vali Sami Sönmez Atletizm Spor Kompleksinin yanındaki arazinin Valilik, İl Özel İdaresi, Büyükşehir Belediyesi ve Tepebaşı Belediye tarafından kendilerini verildiğini belirtti.
     Salon için desteğe ihtiyaçları olduğunu dile getiren Terzi, şöyle konuştu:
     "Tahsis edilen alana 5-6 milyon dolarlık ya da daha az bütçeyle salon yapılması gerekiyor. Buna, Eskişehir milletvekillerinin ve siyasilerinin sahip çıkarak bir salon yapılması işlemini gerçekleştirmesi gerekiyor. Eskişehir hava şartları itibarıyla zor bir kent. Eskişehir, atletizm için potansiyeli olan bir kent. Bu salonun mutlaka Eskişehirde yapılması lazım. 2012 Londra Olimpiyatlarında 1500 metrede gümüş madalya kazanan Gamze Bulut da Eskişehirli. Aynı olimpiyatlarda altın madalya alan Aslı Çakır Alptekin de Kütahyadan gelip olimpiyatlara Eskişehirde hazırlandı."
     Terzi, Bilecik, Afyonkarahisar ve Kütahyadan atletlerin şampiyonalar için Eskişehirde antrenman yaptığına değinerek, kentten milli takıma daha çok sporcu çıkacağını ve bunun altyapısını da kurduklarını sözlerine ekledi.
    
     Muhabir: Deniz Açık
     Yayıncı: Hüseyin Doğru
<< Önceki Haber Eskişehire atletizm salonu isteği Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER