Eskişehirin Kültür Başkenti hazırlıkları

Eskişehirin Kültür Başkenti hazırlıkları -KKTCde temaslarda bulunan Eskişehir Valisi Koçdemir: 8-18 yaş arası genç kuşağı hedef kitle seçtik ve bu yaş grubunun Türk kültür mirasına ilgisini artırmayı amaçlıyoruz


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkenti çalışmalarına ilişkin, 8-18 yaş arası genç kuşağı hedef kitle seçtik ve bu yaş grubunun Türk kültür mirasına ilgisini arttırmayı amaçlıyoruz ifadelerini kullandı.
     Eskişehir Valiliğinden yapılan açıklamaya göre, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti (KKTC) Turizm, Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel, 2013 Türk Dünyası Kültür Başkentliği kapsamında resmi temaslarda bulunmak üzere ülkesine gelen Vali Koçdemir onuruna yemek verdi.
     Koçdemir, başkentlik çalışmaları hakkında bilgi vererek, 8-18 yaş arası genç kuşağı hedef kitle seçtik ve bu yaş grubunun Türk kültür mirasına ilgisini artırmayı amaçlıyoruz açıklamasında bulundu.
     Bu çerçevede Parmak Kukla Festivali hazırlandığını ve çeşitli kültürel etkinliklerin bu dönemde yoğunlaşacağını anlatan Koçdemir, dünya üzerinde geniş bir coğrafyaya yayılmış olan Türklerin birbirini daha iyi anlayabilmesi için tanıtma faaliyetlerine önem verilmesi gerektiğini vurguladı.
     Üstel de, Eskişehirin 2013 yılı için hem Türk Dünyası Kültür Başkenti hem de UNESCOnun Somut Olmayan Kültürel Miras Başkenti ilan edilmesinin önemine dikkati çekerek Kıbrıs Türk Edebiyatını Türkiyeye tanıtmak istediklerini, bu hazır projenin birlikte gerçekleştirebileceklerini kaydetti.
     Vali Koçdemir, ayrıca Yakın Doğu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ümit Hassan, Uluslararası Kıbrıs Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Ali Yükselen ve Doğu Akdeniz Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Abdullah Öztoprakı ziyaret ederek, düzenli akademik alışveriş ve destek talebinde bulundu.
     Kültür Başkenti etkinlikleri kapsamında KKTC üniversitelerini dünyaya tanıtmak istediklerini aktaran Koçdemir, her üç üniversitenin rektöründen de destek sözü aldı.
     Vali Kadir Koçdemir, öte yandan KKTC Kurucu Cumhurbaşkanı Rauf Denktaşın mezarını ziyaret etti.
     Lefkoşa Cumhuriyet Parkındaki anıt mezarda özel defteri imzalayan Koçdemir, yazısında şu ifadelere yer verdi:
     Sayın Cumhurbaşkanımız, çocukluğumuzdan itibaren Türk olduğumuzu hissetmemizi ve Türklüğümüzle gurur duymamızı sağladınız. Bir avuç insanın, nasıl bütün dünyaya kafa tutabileceğini gösterdiniz. Siz olmasaydınız, başta Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti olmak üzere pek çok şeyden mahrum kalırdık. Ruhun şad olsun, emanetini daha da yükseltmek en büyük borcumuzdur.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirin Kültür Başkenti hazırlıkları Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER