Eskişehir Valisi Koçdemir:

Eskişehir Valisi Koçdemir: -Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış törenindeki başarı, Eskişehirin başarısıdır


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Valisi Kadir Koçdemir, Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış törenindeki başarının, Eskişehirin başarısı olduğunu söyledi.
     Koçdemir, Eskişehir Gazeteciler Cemiyetini ziyaretinde yaptığı konuşmada, Türk Dünyası Kültür Başkentliği sürecinde kente kalıcı eserler kazandırılmasının planlandığını anımsattı.
     Kültür merkezi özellikli külliye, Sanaroma Müzesi gibi kalıcı eserler hakkında bilgi veren Koçdemir, Bu kalıcı eserler içinde plastik sanatları kullanıp, belli duvarların işlenmesi ile rölyef şeklinde Sığınılan Yer Olarak Türkiye ya da Eskişehir konulu plastik sanat eserleri koymayı düşünüyoruz. Yani 1490lardaki Yahudilerin gelişinden tutun da, en son Hitlerden kaçan bilim adamlarına, Polonyadan kaçanlara ya da Birinci Cihan Harbi öncesinde ve sonrasında Eskişehire gelenlerin anlatılacağı çalışmalar olacak dedi.
     Koçdemir, 23 Martta Başbakan Recep Tayyip Erdoğanın da katıldığı Türk Dünyası Kültür Başkenti açılış töreninin hatırlatılması üzerine, Orada seyirci olarak gelenler bile biraz eksik olsa, o havanın çok gerisinde kalınacaktı. Keza diğer çalışmalarda, hazırlıklarda, örneğin oradaki dansçı gençlerimizin yüzde 70lik kısmı da Eskişehirli çocuklarımızdı. Diğer hizmetleri gerek firma olarak, gerekse fahri katılım olarak Eskişehirliler yaptılar. Bu başarı, Eskişehirin başarısıdır ifadelerini kullandı.
     Eskişehirde üretilen ilk yerli otomobil Devrimin replikasıyla ilgili açıklama yapan Koçdemir, Son imzayı atmadık, ama Ford prensip olarak kabul etti. İlk anda bizim ajansın hizmetlerinde kullanmak üzere 5 tane yapacaklar. Ondan sonra taksilere, yenilemek isteyenlere bunu sunacağız. Zaman içerisinde Devrimin replikası olacak diye konuştu.
     Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Yılmaz Karaca da Vali Koçdemire teşekkür ederek şunları kaydetti:
     60. kuruluş yıl dönümümüzden sonra ilk yönetim kurulu toplantımızda, her ay bir il yöneticimizi, milletvekilimizi ya da siyasetçimizi Eskişehir Gazeteciler Cemiyeti üyeleriyle buluşturma kararı aldık. Bugün konuğumuz sayın valimiz oldu.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehir Valisi Koçdemir: Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER