Eskişehirli iş kadınlarının Nijerya açılımı

Eskişehirli iş kadınlarının Nijerya açılımı -İş kadınları Nijeryada 50 iş görüşmesi yaptı


ESKİŞEHİR (A.A) - Eskişehir Girişimci Sanayici ve İş Adamları Derneği (EGSİAD) Kadın Komisyonu üyesi iş kadınları, Nijeryaya giderek, 50 iş görüşmesinde bulundu.
     ESGİAD Kadın Komisyonu Başkanı Senem Gül, Dernek Genel Merkezinde düzenlediği basın toplantısında, eylül ayında Türkiye Sanayici ve İş Adamları Konfederasyonu (TUSKON) tarafından Nijeryanın Lagos şehrinde düzenlenen, ECOWAS- Türk İhraç Ürünleri Fuarında yaptıkları çalışmaları anlattı.
     EGSİAD Kadın Komisyonu olarak, kadınların ticarette daha aktif rol alması için çalışıyoruz diyen Senem Gül, bu amaçla, Komisyon üyesi iş kadınlarıyla birlikte, Nijeryaya yaptıkları ziyarette, 50 iş görüşmesi yaptıklarını söyledi.
     Afrikanın ticarette yükselen bir değer olduğunu vurgulayan Gül, Batı Afrika Ülkesi 15 ülkenin oluşturduğu ECOWAS topluluğu hakkında da bilgi verdi. ECOWASın ticaret yaptığı ülkelerden gümrük vergisi istemediğine işaret eden Gül, Bu düşünceyle çıktığımız yolda rotamızı büyük ticari gelişmelere sahne olan Afrika Kıtasına çevirdik. Tüm dünyanın dikkatini çeken Afrika, inşaattan gıdaya, sağlıktan tekstile kadar birçok iş kolunda önemli gelişmeler yaşıyor dedi.
     TUSKON tarafından 10 Ekimde, İstanbulda düzenlenecek olan Türk-Rus İş Kadınları Zirvesine de katılacaklarını bildiren Gül, burada da katılımcı 60 Rus iş kadınıyla görüşmelerde bulunacaklarını söyledi.
     Gül, Komisyonun çalışma takvimini şöyle açıkladı:
     4 Kasımda Dubaide düzenlenecek olan The Big Five Dubai adlı dünyanın en büyük inşaat fuarına katılacağız. Burada Eskişehirli iş kadınlarını temsil ederek, ticari görüşmelerde bulunacağız. Tüm dünyadan inşaat sektörünün önde gelen inşaat firmalarının katılacağı fuarda, Türk ekonomisine katkı sağlamak için çalışacağız.
     26 Mart 2013de TUSKON tarafından yine Nijeryanın ticaret merkezi Lagosta düzenlenecek Türk İhraç Ürünleri Fuarında da EGSİAD Kadın Komisyonu olarak yer alacağız. Türkiyeden 100 firmanın katılacağı fuara, Eskişehirli iş kadınları olarak katılım sağlayacağız.
     EGSİAD Genel Sekreteri Adem Özer de iş kadınlarının çalışmalarından büyük bir memnuniyet duyduklarını ifade ederek, Kadın Komisyonunun çalışmalarına destek verdiklerini ifade etti.
     Özer, Kadın Komisyonu Başkanı Senen Güle aktif çalışmalarından dolayı teşekkür etti.
    
     Muhabir: Yıldız Gündoğmuş
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Eskişehirli iş kadınlarının Nijerya açılımı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER