Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi

Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Wırtu: -İki ülke arasında 350 milyon doların üzerinde ticaret hacmi var


ANTALYA (A.A) - Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Dr. Mulatu Teshome Wırtu, Antalya Valisi Ahmet Altıparmakı ziyaret etti.
     Vali Altıparmakı makamında ziyaret eden Büyükelçi Wırtu, Antalyada bulunmaktan memnun olduğunu belirterek, ziyaretin iki ülke arasında emniyet ve ticari ilişkilere katkı sağlamasını umduğunu söyledi.
     Türkiyenin çeşitli şehirlerinde Etiyopyanın konsolosluklarının bulunduğunu ifade eden Wırtu, bu konsoloslukların iki ülke ilişkilerinde köprü vazifesi gördüğünü dile getirdi.
     Etiyopyada yaklaşık 200 Türk yatırımcı bulunduğunu bildiren Wırtu, İki ülke arasında 350 milyon doların üzerinde ticaret hacmi var. Türkiyede 30 yıl boyunca büyükelçiliğimiz bulunmuyordu. 2006 yılında büyükelçiliğimiz devreye girdikten sonra ticari ilişkiler başladı. Etiyopyada başarılı Türk girişimler var ve bunlar devam edecek dedi.
     Wırtu, Antalyada iş adamları ile bir araya geleceklerini belirterek, Türk iş adamlarıyla Etiyopyada ticari girişimlerin arttırılması amacıyla istişarelerde bulunacağız. İki ülke arasındaki ticari ilişkilerin gelişeceğine inanıyorum diye konuştu.
     Vali Altıparmak ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getirerek, Türkiye son dönemlerde Etiyopya ile hem ihracat hem de ithalatta ciddi ilişkiler içinde. İki ülke arasındaki ticaret gelişme içinde. Umarım bu ziyaretler, bu yolu daha da açar diye konuştu.
     Altıparmak, daha sonra Büyükelçi Wırtuya porselen tabak hediye etti.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Etiyopya Federal Demokratik Cumhuriyetinin Ankara Büyükelçisi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER