Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının

Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının finalistleri belli oldu -DENİB Başkanı Kocasert: Tekstil ve konfeksiyon sektörünün, moda ve tasarımı her zaman olduğundan daha fazla önemsemesi şart


DENİZLİ (A.A) - Denizli İhracatçılar Birliği (DENİB) Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Kocasert, Tekstil ve konfeksiyon sektörünün, moda ve tasarımı her zaman olduğundan daha fazla önemsemesi şart dedi.
     DENİBde Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının finalistlerini belirlemek için toplantı düzenlendi. İzmirli modacı Ertan Kayıtken ile DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, Yönetim Kurulu Üyeleri Murat Tosunoğlu ve İbrahim Uzunoğlu, Rönesans Ajanstan Akif Örük, Tasarımcı Vildan Çaputçu, Gardenya Tekstilden Mukaddes Başkayanın yer aldığı değerlendirme komisyonu, Türkiyenin çeşitli illerinden gönderilen 112 tasarım arasından 10 finalisti belirlendi.
     DENİB Başkanı Süleyman Kocasert, yarışma ile ilgili AA muhabirine yaptığı açıklamada, Ekonomi Bakanlığı ile işbirliği içerisinde Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışması düzenlediklerini belirtti.
     Denizlide böyle bir yarışmayı geleneksel hale getirmeyi hedeflediklerini ifade eden Kocasert, Tekstil ve konfeksiyon sektörünün moda ve tasarımı her zaman olduğundan daha fazla önemsemesi şart. Artık dünyaya ihraç ettiğimiz tekstil ve konfeksiyon ürünlerinin tasarımı ile dünya modasına yön veren olmak istiyoruz. Bu yönde yeni yeteneklerin keşfedilmesi için yarışmalar düzenliyoruz. Düzenlediğimiz bu yarışmaya gösterilen ilgi ve gönderilen tasarımların kalitesi beklenenden daha üst seviyede. Tüm başvuru sahiplerine, emek vererek hazırladıkları dosyaları için teşekkür ederim dedi.
     Yarışma sürecinin bundan sonraki aşamasında, finale kalan 10 tasarımcı ile bir bilgilendirme toplantısı yapılacağını kaydeden Kocasert, şu bilgileri verdi:
     Finale kalan yarışmacılar yaz boyu atölyede çalışarak, tasarımlarını yarışma finalinde düzenlenecek defilede sunulur hale getirecek. 3 Ekimde yapılacak büyük finalde, yarışmacıların çalışmaları ünlü mankenlerin yer alacağı bir defile ile sergilenecek ve final jürisi tarafından yapılan değerlendirmenin ardından dereceye girenler belirlenecek.
     Kocasert, yarışmada dereceye girenlerin, Ekonomi Bakanlığı tarafından uygun görülmesi halinde yurt dışında eğitim alma imkanına da kavuşabileceklerini açıkladı.
     İzmirli ünlü modacı Ertan Kayıtken de Türkiyede bu tip yarışmaların her zaman genç nesil için bir çıkış yolu olduğunu belirterek, Benim gördüğüm kadarıyla çok başarılı dosyalar, çok başarılı tasarımlar var. Bu tasarımları jüri üyeleri olarak heyecanlı bir şekilde değerlendirdik. Kıyafetler reel anlamda podyumda görüntülendiği an, bu hayal güçlerinin, bilgi birikimlerinin Denizli gibi Türkiyenin sanayisinde en güçlü illerinden birisinde bu genç tasarımcılar çok güzel bir yol bulacaklar. Moda dünyası yeni tasarımcılar kazanmış olacak diye konuştu.
     Yarışmanın birincisi 7 bin lira, ikincisi 5 bin lira, üçüncüsü ise 3 bin lira ile ödüllendirilecek, jüri özel ödülüne layık görülen yarışmacıya da 5 bin lira verilecek.
    
     Muhabir: Fatma Karakış / Mustafa Dermencioğlu / Senem Yazıcı
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber Ev ve Plaj Giyimi Tasarım Yarışmasının Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER