Evini atölyeye dönüştürdü

Evini atölyeye dönüştürdü -Elazığda maddi imkansızlıklar nedeniyle atölyesini kapatan bir ressam, sanatını atölyeye dönüştürdüğü evinde icra ediyor


ELAZIĞ (A.A) - Elazığda maddi imkansızlıklar nedeniyle atölyesini kapatan bir ressam, sanatını atölyeye dönüştürdüğü evinde icra ediyor.
     Elazığlı ressam Ruhi Petek, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ilkokul 3. sınıfa giderken öğretmenin isteği üzerine, kuru boyayla bir canavar resmi çizdiğini söyledi. Çizdiği resmi çok beğenen öğretmeninin, okul panosuna astığı eserini öğretmenlere ve öğrencilere gösterdiğini anlatan Petek, bunun kendisinde yetenek olduğuna dair fikir verdiğini ve heveslendirdiğini ifade etti.
     Bunun üzerine resim çizmeye ağırlık verdiğini aktaran Petek, lise eğitiminin ardından memur olarak işe başladığını, bir yandan da tabelacılıkla uğraştığını söyledi. Çalıştığı kurumun müdürünün, yeteneği dolayısıyla kendisine iş yerinde bir oda tahsis ettiğini belirten Petek, bir yandan kuruma ait tabelaları yaparken, diğer yandan da kendi malzemeleriyle resim çizmeye devam ettiğini dile getirdi.
     Ruhi Petek, 2000 yılında 45 eserle açtığı ilk kişisel sergisinde resimlerin büyük bir bölümünün satıldığını ifade ederek, bu ilginin kendisini cesaretlendirdiğini söyledi. Resim üzerine herhangi bir eğitim almadığını anlatan Petek, tabiattaki renk, derinlik, perspektif gibi unsurlara dikkat edip, bunları tablolarına yansıtarak zamanla yeteneğini geliştirdiğini vurguladı.
     Bugüne kadar 9 kişisel sergi açtığını, 3 de karma sergiye katıldığını belirten Petek, ilk sergisinin ardından eserlerine yoğun bir talep olması ve kurs almak isteyenler dolayısıyla atölye açmaya karar verdiğini söyledi.
     Kursun beklenen ilgiyi görmemesi ve masraflar dolayısıyla atölyesini kapatmak zorunda kaldığını ifade eden Petek, Resme bakanlar çok, ilgi gördüğünü de biliyorum fakat alan olmayınca bu işin geri dönüşü olmuyor. Geri dönüş olmazsa da olmuyor. Bir tabloya, çerçeve hariç 40-50 lira masrafımız var. Ben de emekli bir insanım, bunun da bir getirisi olmazsa ne ilham kalıyor, ne heves kalıyor diye konuştu.
     Atölyeyi maddi getirisi olmayınca kapattığını, yaklaşık 7-8 aydır evde çalıştığını belirten Petek, Atölyeyi eve taşımak zorunda kaldım. Evi de bu ara ikna etmek hayli zor oldu. Ev en nihayetinde 3+1. Bir odayı da iptal etmek herkesin yapabileceği bir iş değil, fakat bu fikrime eşim ve çocuklar çok vefakarca davrandı dedi.
     Evde çalışmanın zor olduğunu ancak bunun yanı sıra avantajları da bulunduğunu aktaran Petek, Gece kalkıp noksan olduğu zaman resme bakıyorum. Uykum kaçtığında gelip bir fırça atıyorum. 26 günümü alan tablo var. Çok detaya giriyorum. Her resimde bir fırçam olması lazım, her resme kendi benliğimi koyuyorum. Evde çalışmanın da bu avantajı var. Yemekten istirahatten kalkıp bir fırça atıyorsun. Yol derdi yok. Evdekilerin de fedakarlıkları var diye konuştu.
    
     Muhabir: Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Evini atölyeye dönüştürdü Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER