EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı

EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı -Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Eker: -Antalya EXPO ile ilgili uzun vadede bizim düşüncemiz şu; Burada bir maskot oluşturmak -EXPO Antalya 2016yı sembolize edecek bir çiçek tes


ANTALYA (A.A) - Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, EXPO 2016 Antalya ile ilgili uzun vadede bir maskot oluşturmak istediklerini belirterek, EXPO Antalya 2016yı sembolize edecek bir çiçek tespit edeceğiz dedi.
     Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Mehdi Eker, Antalyada 2016 yılında yapılacak Dünya Botanik EXPOsunun Yönetim Kurulu Toplantısının ardından düzenlenen basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı.
     Toplantıda daha çok EXPO alanının altyapı hizmetleriyle ilgili yatırımcı kuruluşların yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını anlatan Bakan Eker, gerek DSİ, gerek Karayolları, gerek TEDAŞ, gerekse Antalya Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü (ASAT) yetkililerinden bilgi aldıklarını söyedi.
     EXPOnun yapılacağı alanın yakınından geçen Aksu Deresinde bir ıslah çalışması yapılmasının gerekli olduğunun tespit edildiğini söyleyen Bakan Eker, bölgede Karayolları tarafından bir set yapılması ve onun üzerinden kara yolu geçirilmesi, TEDAŞın bölgenin enerjisini temin etmesi, ASATın bölgeye içme suyu temin etmesi ve atık suyu uzaklaştırmasıyla ilgili çalışmaları olacağını kaydetti.
     Antalya merkezinde, Aspendos Bulvarında 2 bin 500 metrekarelik bir binanın EXPO 2016 Antalya Ajansın merkezi olarak kiralandığına değinen Eker, binada tamirat, tadilat işlemlerinin sürdüğünü açıkladı.
     2016 Ajansın kurumsal kimlik ve web sayfası tasarımıyla ilgili de çalışmalar olduğunu belirten Eker, www.expo2016antalya.org internet adresinde hizmet verileceğini söyledi.
     EXPO ile ilgili 4 de yönetmelik hazırlandığına işaret eden Eker, bu yönetmeliklerin ajansın çalışma usul ve esaslarıyla ilgili olduğunu vurguladı. Bu yönetmeliklerle ilgili kurum dönüşlerinin alındığını, gelecek hafta da yönetmeliklere nihai şeklinin verileceğini kaydeden Eker, yönetmeliklerin Başbakanlıka sunulacağını açıkladı.
    
     -EXPO Ormanı oluşacak-
    
     Bakan Mehdi Eker, teknik ekiplerin EXPO alanındaki ağaç rölöve çalışmalarını da tamamladığına işaret etti. Eker, sözlerini şöyle sürdürdü:
     42 türde bin 329 ağaç olduğu tespit edildi. Taslak alan planlama çalışmaları ile kullanılacak ağaçların tespitleri yapıldı. Ön çalışmalarda 36 türde yaklaşık 25 bin ağaç dikilmesi gerektiği anlaşılıyor. Burada 36 türdeki 25 bin ağaç dikilerek, bir EXPO ormanı oluşacak, mevcut ağaçlara ilaveten. Peyzaj projesi hazırlanıp en kısa sürede ağaçlandırma çalışmaları başlayacak.
     Eker, EXPOnun maskotu, promosyon ve tanıtım faaliyetleri ile ilgili de yönetim kurulu üyelerinin görüşlerinin alındığını ve değerlendirildiğini anlattı.
     EXPO Konseyi kapsamında oluşturulan 6 çalışma grubunun da çeşitli faaliyet konularında öneriler geliştireceklerine değinen Eker, o öneriler ışığında oluşan teklifler ve fikirlerin de projelendirilip ayrıca değerlendirileceğini bildirdi.
    
     -EXPOnun maskotu çiçek olacak-
    
     Mehdi Eker, toplantıda 2013 yılında tanıtım konusunda yürütülecek çalışmaların da toplantıda ele alındığını anlattı. Yönetim kurulu üyelerinin, yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekecek çalışmaların yapılması yönünde öneride bulunduğunu belirten Bakan Eker, EXPOyu temsilen bir de maskot seçeceklerini anlattı.
     Maskot olarak Antalya ile özdeşleşecek bir çiçek belirlemek istediklerini vurgulayan Eker, şunları söyledi:
     Antalya EXPO ile ilgili uzun vadede bizim düşüncemiz şu; Burada bir maskot oluşturmak. Bu çok önemli. Burası endemik bitki türü açısından önemli. EXPOnun teması çiçek olduğu için, burası endemik bitki ve çiçek bakımından zengin olduğu için, özellikle Antalyada EXPOnun düzenlendiği tarihte olabilecek bir çiçeği sembol olarak seçip, Antalya ile özdeşleşecek bir çiçek olması yönünde bir çalışma başlatmaya karar verdik. Onun üzerinde çalışacak yönetim kurulu üyelerimizden bakanlığımızın Tarımsal Araştırmalar ve Politikalar Genel Müdürü Masum Burak bu işle görevlendirildi. O, Akdeniz Üniversitesi ve bakanlığımızın araştırma enstitüleri ile bu konuyla ilgili çalışmalar yapacak. Önümüzdeki toplantıda bunların alternatifleri bize gelecek. EXPO Antalya 2016yı sembolize edecek bir çiçek tespit edeceğiz. İleride EXPO bittikten sonra da Antalyayı tanıtımda kullanabilecek.
     Basın toplantısına Antalya Valisi Ahmet Altıparmak, AK Parti Antalya Milletvekili Gökçen Özdoğan Enç ve EXPO Genel Sekreteri Selami Gülay da katıldı.
    
     Muhabir: Güç Gönel / Hatice Özdemir
     Yayıncı: Osman Kurt
<< Önceki Haber EXPO 2016 Antalya Yönetim Kurulu Toplantısı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER