Ezineden kısa kısa

Ezineden kısa kısa -İlçedeki zeytinyağı fabrikaları ziyaret edildi


ÇANAKKALE (A.A) - Ezinede bulunan zeytinyağı fabrikaları ziyaret edildi.
     İlçede zeytin hasadının başlaması ile birlikte zeytinyağı fabrikaları da faaliyete başladı. Gıda, Tarım ve Hayvancılık İlçe Müdürlüğü yetkilileri gerçekleştirdikleri fabrika ziyaretlerinde fabrika yetkilileri ile görüşerek zeytinyağı fark ödemesi desteğinden yararlanmak isteyen üreticilere verecekleri tasirye (sıktırma) faturalarında dikkat edilmesi gereken hususlar hakkında bilgi verdi.
     Yetkililer, ziyarette yaptıkları açıklamada, Ezinede 2011 yılında zeytinyağı fark ödemesi desteği almaya hak kazanan toplam 523 üreticiye 566 bin 583 lira ödeme yapılmasının uygun görüldüğünü belirterek, kesin icmallerin Çanakkale İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğüne gönderildiğini kaydettiler.
    
     -Bahçeli köyünde budama eğitimi-
    
     Ezineye bağlı Bahçeli köyünde, İlçe Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü tarafından Budama Eğitimi gerçekleştirildi.
     Bahçeli köyü üreticilerinden Metin Yalçına ait 20 dekar elma bahçesinde, Mühendis Ramazan Eren, Mehmet Çetin ve Yelda Akkuş tarafından budama eğitimi verildi.
     Mühendis Ramazan Eren, eğitim sonunda yaptığı açıklamada, üretici Yalçına ait bahçede Bayramiç beyazı nektarin çeşidi bulunduğunu ve bu ürünün bölgede genel olarak 4x4 ve 4x5 sıra üzeri ve sıra arası mesafelerle bahçelerde tesis edildiğini söyledi.
     Eren, Bayramiç beyazının ekonomik ömrünün uygulanan terbiye sistemi ve bakım işlemlerine göre değişmekle birlikte ortalama 13-17 yıl arasında bulunduğunu belirtti.
    
     Muhabir: Ezine / Burak Akay
     Yayıncı: Haluk Yüksel
<< Önceki Haber Ezineden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER