Fatih Mahallesine Aile Eğitim ve Sosyal

Fatih Mahallesine Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açılacak


ANTALYA (A.A) - Antalya Büyükşehir Belediyesi tarafından Fatih Mahallesinde Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi açılacak.
     Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akkaya ile Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Nuray Tanlak arasında, açılacak Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi için işbirliği protokolü imzalandı.
     Başkan Akaydın, imzalanan protokol sonrası yaptığı açıklamada, belediye olarak özelikle kültür ve sosyal hizmetlere öncelik verdiklerini belirterek, Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi ile bölgede yaşayan vatandaşların sorunlarına yardımcı olmaya çalışacaklarını kaydetti. Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği ile sürekli işbirliği içinde olacaklarını ifade eden Akaydın, belediye ve derneğin misyonuna uygun güzel bir işbirliği yapıldığını bildirdi.
     Merkezin, Fatih, Göçerler ve Çamlıbel mahallelerine hizmet vereceğini anlatan Akaydın, Daha önce Haşim İşcan, Santral ve Çamlıbelde Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezlerini açtık. Fatih Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezi ile bölgede yaşayan bireylerin ve ailelerin sorunlarla başedebilmelerini, katılımcı, üretken, kendine yetebilecek hale gelmelerini sağlayacağız dedi.
     Akaydın, sosyal hizmet uzmanları tarafından yapılacak aile ziyaretleri ile tespit edilecek sorunların merkezde anında müdahale edileceğini belirterek, Merkezde ailede kentlilik bilincinin oluşması ve adaptasyonu sürecine destek verilecek. Hukuk danışmanları, psikologlar, sosyal hizmet uzmanları, çocuk gelişim uzmanları, öğretmenler, hemşire, doktor ve sağlık çalışanları görevlendirilecek. Ayıca merkezde sosyal, sportif, sanatsal etkinlikler ile birlikte eğitim ve meslek edindirme kursları da düzenlenecek diye konuştu.
     Türk Üniversiteli Kadınlar Derneği Antalya Şubesi Başkanı Nuray Tanlak ise Büyükşehir Belediyesi ile bu işbirliği protokolünü imzalamaktan büyük mutluluk duyduklarını ifade etti. Daha önce kapatılan toplum merkezlerinde benzer çalışmalar yaptıklarını anlatan Tanlak, dernek üyesi gönüllülerin ve uzmanların Fatih Aile Eğitim ve Sosyal Hizmet Merkezinin faaliyetlerinde aktif olarak görev alacağını ve halkın sorunlarına çözüm üretmeye çalışacaklarını dile getirdi.
    
     Muhabir: Volkan Poliçe
     Yayıncı: Güç Gönel
<< Önceki Haber Fatih Mahallesine Aile Eğitim ve Sosyal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER