Fethiyede Trafik Eğitim Parkı açıldı

Fethiyede Trafik Eğitim Parkı açıldı -7 bin 500 metrekare alana sahip tesiste yılda 2 bin 800 çocuğa teorik ve pratik eğitim verilmesi hedefleniyor


MUĞLA (A.A) - Fethiye Belediyesinin öğrenim çağındaki çocuklarda trafik bilincini oluşturmak amacıyla yaptığı Trafik Eğitim Parkı açıldı.
     Taşyaka Mahallesinde 7 bin 500 metrekare alana kurulan parkın açılışını Fethiye Kaymakamı Ekrem Çalık, Belediye Başkanı Behçet Saatcı, Cumhuriyet Başsavcısı Ergün Tokgöz ile İlçe Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık yaptı.
     Törende konuşan Fethiye Çalık, öğrenim çağındaki çocukların gelecekte sürücü adayı olduğu düşünüldüğünde belediye tarafından yapılan tesisin büyük öneme sahip olduğunun daha iyi anlaşılacağını söyledi.
     Bilinçli nesil yetiştirmenin ülkenin geleceğini de katkı sunacağını belirten Çalık, Araç kullanırken size yapılmasını istemediğiniz hareketi siz de başkasına yapmayın. Bir anlık hata sonucu yaşanan kazalar geri dönüşü olmayan sonuçlar doğuruyor. Herkesin bu konuya önem vermesi gerekli dedi.
     Belediye Başkanı Behçet Saatcı ise eskiden insanların trafik kurallarını hatalar yaparak öğrendiklerini ifade ederek, Günümüz çocukları bu hataları yapmadan bu parkta eğitim alarak daha bilinçli olacak. Onlar bir gün sürücü olduklarında bizim çektiğimiz sıkıntıları çekmeyecek diye konuştu.
     Tesisin 404 bin liraya mal olduğunu anlatan Saatcı, tesiste 7 elektrikli araç, 4 yaya geçidi, 1 üst geçit, biri kontrollü, diğeri kontrolsüz olmak üzere 2 kavşak ile 78 adet yön levhası bulunduğuna dikkati çekti.
     Saatcı, Trafik Eğitim Parkında öğrenim çağındaki tüm çocuklarla engelli öğrencilere eğitim verileceğini belirterek, Fethiye Belediyesi olarak her eğitimin küçük yaşta verilip pratik yaptırılarak tecrübe kazanılacağına inanıyoruz. Amacımız trafik kazalarını en aza indirmek dedi.
     Saatcı, yılda 2 bin 800 çocuğa teorik ve pratik eğitim verilmesinin hedeflendiği parkın en önemli özelliğinin çocukların hoşça vakit geçirmelerinin yanı sıra ömür boyu içerisinde bulundukları trafik ortamında kuralları uygulayarak öğrenmeleri olduğunu vurguladı.
     Saatcı, yakın zamanda ilçenin belirli güzergahlarına Avrupa Birliği standartlarında bisiklet yolu yapına başlanacağını kaydetti.
     Konuşmaların ardından parktaki elektrikli araçlara binen çocuklar, trafik polisinin verdiği bilgiler doğrultusunda parkuru tamamladı.
    
     Muhabir: Utku Uçrak
     Yayıncı: Hızır Hacısalihoğlu
<< Önceki Haber Fethiyede Trafik Eğitim Parkı açıldı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER