Filistinli çocuklar için yollara düştüler

Filistinli çocuklar için yollara düştüler -Dünyanın sayılı macera rallilerinden sayılan, 20 ülkeden 117 takım, 300 araç ve 600 sporcunun katıldığı "2013 Dostluk ve Barış Rallisi"nin Boğazkale Sfenksine Selam adıyla gerçekleştiri


ÇORUM (A.A) - Dünyanın sayılı macera rallilerinden sayılan, 20 ülkeden 117 takım, 300 araç ve 600 sporcunun katıldığı "2013 Dostluk ve Barış Rallisi"nin "Boğazkale Sfenksine Selam" adıyla gerçekleştirilen özel etabına, Hitit başkenti Hattuşadan başlandı.
     Avrupa Birliği Bakanlığı tarafından Avrupa Birliği İletişim Stratejisi kapsamında bir sivil toplum girişimi olarak desteklenen "2013 Allgau-Orient Dostluk ve Barış Rallisi"nin özel etabına katılanlar, Boğazkale ilçesindeki Hattuşa Surları önünden hareket etti.
     Gece saatlerinde ilçeye gelen yarışmacılar, sabah kahvaltısının ardından Çorum Valisi Sabri Başköy, Türkiyenin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ve Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin tarafından verilen startın ardından yola çıktı.
     Hattuşa, Yazılıkaya, Aslanlı Kapı, Boğazkale Sfenksi ve Alacahöyük ören yerlerini barından 57 kilometrelik parkuru tamamladıktan sonra Çorum kent merkezine gelen yarışmacılar, güzergah boyunca kendilerine verilen ödevleri yerine getirerek çeşitli mekanların fotoğraflarını çekti.
    
     -İlk kez Türk takımları ve engelliler de katıldı-
    
     Dünya Dostluk ve Barış Rallisi Türkiye Başkanı Nadir Serin, basın mensuplarına yaptığı açıklamada, Avusturya, Slovenya, Bosna Hersek, Karadağ, Arnavutluk, Makedonya ve Bulgaristanı geçerek Türkiyeye geldiklerini ve Türkiye güzergahının tamamlanmasının ardından İskenderundan feribotla İsraile geçeceklerini söyledi.
     Filistin ziyareti sonrası rallinin 18 Mayısta Ürdünde tamamlanacağını ifade eden Serin, "Organizasyona bu yıl 20 ülkeden 117 takım, 300 araç ve 600 sporcu katılıyor. Şu ana kadar her şey güzel gitti. Almanyadan başlayan rallinin 10 farklı rotası var ancak esas ralli Türkiyede başlıyor. Özellikle Anadoluya geldiğimizde daha da heyecanlanıyoruz. Anadolu insanı ve tabiatı bizleri daha çok etkiliyor" diye konuştu.
     Yarışmanın sonunda araçların yardım kuruluşlarına bağışlandığını dile getiren Serin, araçların 2011 yılında Türkiyedeki, 2012 yılında da Azerbaycan Dağlık Karabağdaki mülteciler için bağışlandığını, bu yıl da Ürdün ve Filistinli mülteciler için hibe edileceğini vurguladı.
     Bu yıl ilk kez Türk takımlarının da yarıştığına dikkati çeken Serin, ayrıca 6 zihinsel engellinin de bakıcılarıyla yarışlarda yer aldığını ifade etti.
    
     -Filistinli çocuklar için oyuncak topluyorlar-
    
     Serin, bu yıl "Savaş Mağduru Filistinli Çocuklar" temasıyla yapılan yarışlarda, Filistinin de ziyaret edileceğini ve savaş mağduru çocuklara oyuncak araba hediye edeceklerini söyledi.
     Güzergahta bulunan ve ziyaret ettikleri tüm kentlerden, Filistinli çocuklar için oyuncak araba aldıklarını ifade eden Serin, "Yarışlar sonunda araçlarımızı Ürdün ve Filistinli mülteciler için bağışlayacağız. Filistinli çocuklar için de bine yakın oyuncak araba hediye edeceğiz" dedi.
     Vali Sabri Başköy de organizasyonun, Çorumun ve diğer kentlerin tanıtımına büyük katkı yapacağına inandığını belirterek, "Organizasyon 18 Mayısta Ürdünde bitecek. Organizasyon için çok güzel bir hava var. Emeği geçen herkesi kutlarım" diye konuştu.
     Yarışmacılardan Türkiyenin Düsseldorf Başkonsolosu Fırat Sunel ise Türkiyenin tanıtımına büyük katkı yapacak yarışların 3te 2sinin Türkiyede geçtiğini ifade ederek, "Büyük bir organizasyonun mükemmel bir etabını yaşadık. Öncelikle emeği geçenlere, ralliye katılanlar adına içten teşekkür ederim. Çok büyük bir misafirperverlik gördük" diye konuştu.
     Yarışlarda 6 engellinin de bulunduğu hatırlatan Sunel, "Bu yarış, barış, dostluk ve kardeşlik rallisidir. Dolayısıyla engellerin kaldırılması için yapılmaktadır. Takımda da 6 engelli arkadaşımız var. 10 bin kilometre boyunca onlarla yol arkadaşlığı yapacağız. Engellerin insanlar tarafından rahatça aşılabileceğini göstermek istiyoruz" dedi.
     Konuşmaların ardından Vali Başköy, Garnizon ve İl Jandarma Komutanı Jandarma Albay Hakan Saraç ile İl Emniyet Müdürü Halil İbrahim Doğan yarışmacılara, Filistinli çocuklara hediye edilmesi için oyuncak arabalar verdi.
     Yarışmacılar, daha sonra Merzifona hareket etti.
    
     Muhabir: Gazi Nogay / İsmail Çimen
     Yayıncı: Murat Kaban
<< Önceki Haber Filistinli çocuklar için yollara düştüler Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER