Film yapımcıları, Yoncalıda konakladı

Film yapımcıları, Yoncalıda konakladı -ANSE Tiyatrosu ekibi, Yoncalıda bir otelde konaklayarak, termal sularda yüzme imkanı buldu -Yapımcı Paşayiğit: Yoncalı, ılıman ve bol oksijene sahip iklimi, eşsiz sularıyla herkese adeta


KÜTAHYA (A.A) - Eşrefpaşalılar adlı sinema filmi ve TRTde yayınlanan Kuklagiller programının yapımcıları olan Ankara Sanat Evi (ANSE) Tiyatrosu ekibi, Kütahyanın termal turizm merkezlerinden Yoncalı Kaplıcalarında konakladı.
     İl merkezine 16 kilometre uzaklıktaki Yoncalı Kaplıcalarında yer alan 4 yıldızlı termal otelde konaklayan Hüseyin Fırat Paşayiğit, Savaş Bayındır ve Serkan Öztürk, termal sularda yüzme imkanı da buldu.
     Paşayiğit, gazetecilere yaptığı açıklamada, Sen Hazır mısın- adlı tiyatro oyunlarının turne programı kapsamında Kütahyaya geldiklerini bildirdi.
     Kütahyanın, bakir termal alanları ve eşsiz doğasıyla film yapımcıları için güzel fırsatlar sunduğunu belirten Paşayiğit, Yoncalı, ılıman ve bol oksijen taşıyan iklimiyle ve eşsiz sularıyla herkese adeta sağlık dağıtıyor. Burayı herkese tavsiye ederiz ifadelerini kullandı.
     Bayındır da 25 Kasım 2012de hizmete giren Zafer Havalimanına 60 kilometre uzaklıkta olmasının, Yoncalı için bir avantaj olduğuna dikkati çekti.
     İçinde kükürt bulunan her kaplıca suyunun, filtreleme işlemine tabi tutulmadan bu suların içilmesinin zor olduğunu bildiklerini anlatan Bayındır, şunları kaydetti:
     Yoncalıda, içinde kükürt bulunduğu halde kötü kokmadan ve hiçbir işleme tabi tutmadan bu şifalı suları içebildiğimizi öğrendiğimizde çok şaşırdık. Otelde her çeşmeden gürül gürül akan bu sular, insanoğlu için sayısız şifa imkanı sağlıyor. Bırakın Türkiyeyi, dünyada eşine az rastlanır bu sulardan nasiplendiğimiz için kendimizi şanslı hissediyoruz. Cilt hastalıklarından kemik hastalıklarına, kadın hastalıklarından diş hastalıklarına kadar geniş bir alanda şifa dağıtan bu termal merkezi herkese tavsiye ediyoruz.
    
     Muhabir: Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Film yapımcıları, Yoncalıda konakladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER