Fındık üreticisine uygulamalı kışlık bakım eğitimi

Fındık üreticisine uygulamalı kışlık bakım eğitimi


GİRESUN (A.A) - Yağlıderede, İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğünce çiftçilere fındıkta kışlık bakım kireçleme ve gübreleme ile ilgili uygulamalı eğitim verildiği bildirildi.
     Yağlıdere İlçe Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Yunus Emre Aydoğdu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kireçleme ve kışlık gübreleme işleminin ürünün sağlığı açısından önemli olduğunu söyledi.
     Müdürlükte görevli ziraat mühendislerince hazırlanan program dahilinde ilçeye bağlı köylerde uygulamalı eğitimler verildiğini ifade eden Aydoğdu, şunları kaydetti:
     Çiftçilerimiz, toprak analizi yaptırmanın önemi, analiz sonrasında toprağın ihtiyacına göre kireç ve gübre uygulanması gerektiği, fındık köklerinin düz ve eğimli arazilerde ne şekilde yönlendiği ve buna bağlı kireçleme ile gübrelemenin nasıl yapılacağı ile ilgili konularda eğitilmektedir. Buradaki amacımız çiftçilerimizce yapılmakta olan yanlış uygulamalara son vermek ve böylece çoğu fındık tarımı ile geçimini sağlayan çiftçi ailelerimizin fındık verimini artırarak sosyo-ekonomik açıdan kalkınmalarını sağlamaktır.
    
     Muhabir: Aytekin Özdemir / Veysel Kara
     Yayıncı: Dilek Sezen
<< Önceki Haber Fındık üreticisine uygulamalı kışlık bakım eğitimi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER