FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupası iptal

FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupası iptal edildi -Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Ayık: Erzurumda yapılması planlanan FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupası, pistlerin bozulması nedeniyle iptal oldu


ERZURUM (A.A) - Türkiye Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, Uluslararası Kayak Federasyonu (FIS) Kayaklı Koşu Balkan Kupasının iptal edildiğini belirterek, Erzurumda yapılması planlanan FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupası, pistlerin bozulması nedeniyle iptal oldu dedi.
     Ayık, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Kandilli Kayak Merkezinde 23-25 Mart tarihleri arasında yapılacak FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupasının iptal edilmesine karar verildiğini söyledi.
     Organizasyonun pistlerdeki kar seviyesinin düşmesi sonucu iptal edildiğini belirten Ayık, şöyle konuştu:
     Erzurumda yapılması planlanan FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupası, pistlerin bozulması nedeniyle iptal oldu. Yarışların farklı bir bölgeye alınması söz konusu değil. Pistlerdeki kar durumunun az olması nedeniyle bu karar alındı. Kar durumunu bildiğimiz için hiçbir ülkeden müracaat almamıştık. Sağanak ve kar seviyesinin azalmasının yanı sıra hava sıcaklıkları da arttı, yarışlar bu nedenle iptal edildi.
     Ayık, federasyon olarak alp disiplini, snowboard ve kayaklı koşu branşları için birinci, ikinci ve üçüncü kademe antrenör kurslarının ise önümüzdeki hafta başlayacağını kaydetti.
    
     Muhabir: Selami Küçükoğlu
     Yayıncı: Emine Konuk
<< Önceki Haber FIS Kayaklı Koşu Balkan Kupası iptal Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER