FKAnın bölge planı çalışması sürüyor

FKAnın bölge planı çalışması sürüyor


MALATYA (A.A) - Fırat Kalkınma Ajansı (FKA) tarafından hazırlanan 2014-2023 yıllarını kapsayacak bölge planı çalışmaları sürüyor.
     Ajanstan yapılan yazılı açıklamaya göre, 2014-2023 yıllarını kapsayacak Malatya, Elazığ, Bingöl ve Tunceli illerinden oluşan TRB1 Bölgesinin Bölge Planı FKA koordinasyonunda hazırlanıyor.
     Bölgenin ve şehirlerin 2023 vizyonunu, hedef ve stratejilerini ortaya koyacak bölge planı hazırlıkları çerçevesinde ajans uzmanları tarafından 15 farklı alanda sektörel ve mekansal araştırma çalışmaları yürütülüyor. 37 ilçede, 200ün üzerinde paydaşla derinlemesine mülakat ve saha çalışmaları gerçekleştirilen plan kapsamında önümüzdeki süreçte il merkezlerine yoğunlaşılacak.
     Çalışmalarda, tespit edilen sorun ve potansiyeller doğrultusunda hedef ve stratejilerin belirlenmesine yönelik bir dizi toplantı ve çalıştay gerçekleştirilecek. Eş zamanlı olarak daha fazla insana ulaşmak ve onların da görüş ve önerilerini plana yansıtmak amacıyla web tabanlı uygulamalardan da yararlanılacak. www.fka.org.tr/plan adresinde yayımlanan anketi doldurmak suretiyle herkes bölge illerinin sorunlarına ilişkin çözüm ve vizyon önerilerini iletebilecek.
     Haziran sonunda tamamlanması öngörülen plan, Bölgesel Gelişme Yüksek Komitesi onayıyla yürürlüğe girecek.
    
     Muhabir: Tuba Karahan
     Yayıncı: Cemal Coşkun
<< Önceki Haber FKAnın bölge planı çalışması sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER