FRİGKÜM Encümeninde bütçe görüşmeleri başladı

FRİGKÜM Encümeninde bütçe görüşmeleri başladı


ESKİŞEHİR (A.A) - Frig Vadisinin canlandırılması ve turizme kazandırılması amacıyla Bakanlar Kurulu kararıyla kurulan ve Eskişehir, Kütahya ve Afyonkarahisar illerini kapsayan Frigya Kültürel Mirasını Koruma ve Kalkınma Birliğinin (FRİGKÜM) Ekim Ayı Encümen Toplantısı, Çifteler ilçesinde yapıldı.
     Valilikten yapılan açıklamaya göre, Eskişehir Valisi Dr. Kadir Koçdemir başkanlığında Sakaryabaşı Tesislerinde gerçekleştirilen toplantıya, Kütahya Valisi Kenan Çiftçi, Afyonkarahisar Valisi İrfan Balkanlıoğlu, Eskişehir İl Genel Meclis Başkanı Ahmet Yapıcı, Kütahya İl Genel Meclis Başkanı Seyit Ömer Durmuş ile birlik üyeleri katıldı.
     Birliğin 2013 mali yılı teklif bütçesinin görüşülmesi gündemiyle yapılan toplantıda, üzerinde görüş birliğine varılan bütçe, birlik meclisine havale edildi. Teklifte birliği oluşturan her ilden 70 bin TL katılım bedeli alınması kararlaştırıldı.
     Ayrıca, genel bütçeden gelen katkı ve diğer gelirlerin toplamıyla 245 bin TL gelir beklendiği bildirildi.
     Toplantıda 3. Frig Vadileri Fotoğraf Yarışmasının Afyonkarahisar, Kütahya ve Eskişehirden yoğun ilgi gördüğü ve katılımcıların çekimlere başladığı belirtildi.
     Toplantının ardından Sakarya Nehrinin Çiftelerdeki kaynağında incelemelerde bulunan birlik üyelerine, Çifteler Belediye Başkanı Metin Özen, tesislerdeki yatırımlar ve balık yetiştirilen alanlarda yürütülen ıslah çalışmaları hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Oktay Özden
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber FRİGKÜM Encümeninde bütçe görüşmeleri başladı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER