Fuarlar İzmir ekonomisine 500 milyon lira

Fuarlar İzmir ekonomisine 500 milyon lira kazandırdı -İZFAŞ Genel Müdürü Örs: -İzmir Enternasyonal Fuarında 2005 yılından beri ilk defa kar ettik


İZMİR (A.A) - İzmir Fuarcılık Hizmetleri, Kültür ve Sanat İşleri Ticaret A.Ş. (İZFAŞ) Genel Müdürü Mehmet Şakir Örs, fuar organizasyonlarıyla 2012 yılında İzmir ekonomisine 500 milyon lira kazandırdıklarını bildirdi.
     Örs, yaptığı yazılı açıklamada İzmir Büyükşehir Belediyesi iştiraki olan İZFAŞın, 2012 yılında başarılı fuarcılık organizasyonları yaptığını belirtti.
     2012 yılında İzmirde hemen her hafta bir fuarın açılışının yapıldığına dikkati çeken Örs, toplam 29 fuardan 12sinin İZFAŞ tarafından organize edildiğini, 4 fuarın da ilk kez düzenlendiğini kaydetti.
     İZFAŞın organize ettiği fuarlara 2012 yılında yaklaşık 5 bin firmanın katıldığını, fuarları 1 milyon 700 bin dolayında kişinin ziyaret ettiğini kaydeden Örs, açıklamada şu ifadelere yer verdi:
     Bu yıl 81incisini düzenlediğimiz İzmir Enternasyonal Fuarında, 2005 yılından beri ilk defa kar ettik. İzmirde düzenlenen her fuar, bir çok sektöre ve bu sektörde çalışan binlerce insana iş ve aş temin ediyor. Gerçekleştirilen fuarlarla İzmire yılda tahmini 500 milyon liralık katma değer sağlıyoruz. Fuarlarda yapılan iş bağlantıları dikkate alındığında bu ekonomik değer çok daha büyük boyutlara ulaşıyor.
    
     Muhabir: Ali Rıza Karasu/Tolga Albay
     Yayıncı: Hamdi Ateş
<< Önceki Haber Fuarlar İzmir ekonomisine 500 milyon lira Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER