Futbol: PTT 1. Lig

Futbol: PTT 1. Lig -TKİ Tavşanlı Linyitspor, 17. haftada ikinci kez girdiği düşme hattından, 4 hafta sonra deplasmanda Denizlisporu yenerek kurtuldu -Kırmızı-siyahlılar, deplasmanlarda 91 gün sonra kazandı


KÜTAHYA (A.A) - Denizlisporu yenerek, 91 gün sonra deplasmanda kazanan ve ikinci dış saha galibiyetini alan TKİ Tavşanlı Linyitspor, bu sezon ikinci kez düşme hattından kurtuldu.
     Sezonun ilk 5 haftasında 1 galibiyet, 2şer beraberlik ve yenilgisi bulunan kırmızı-siyahlı ekip, 6. haftada sahasında Kayseri Erciyesspora yenilerek ilk kez küme düşme hattına girdi.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, 6 ile 14. haftalar arasında oynadığı 9 karşılaşmada 2 galibiyet, 3 beraberlik, 4 yenilgi aldı. Bu süreçte hep düşme hattında bulunan Kütahya temsilcisi, 15. haftada sahasında Adana Demirsporu yenerek, ilk kez düşme hattından çıktı.
     İlk yarının son 2 maçında Kartalspor ve Göztepeye yenilen kırmızı-siyahlılar, 2 hafta düşme potası dışında kaldıktan sonra yeniden son 3 takım arasına döndü.
     İkinci yarıda sırasıyla Samsunspor ve Boluspor ile berabere kalan, Çaykur Rizespora yenilen Kütahya temsilcisi, Denizlisporu deplasmanda mağlup edince 4 hafta kaldığı düşme hattından bu sezon ikinci kez kurtularak, geride kalan 21. hafta sonunda 15. sıraya yükseldi.
    
     -Teknik Direktör Erol Tok ile ilk galibiyet-
    
     TKİ Tavşanlı Linyitspor şu ana kadar sahasında 11, deplasmanlarda 10 maç yaptı. Sahasında 3 galibiyet, 4 beraberlik, 4 yenilgi alan takım, 13 puan topladığı bu maçlarda 13 gol atıp 15 gol yedi. Deplasmanlarda ise 2 galibiyet, 3 beraberlik, 5 yenilgiyle 9 puan topladı, 8 gol atıp kalesinde 18 gol gördü.
     Deplasmanda, Ankaragücünü 1-0 mağlup ettiği 11 Kasım 2012den 91 gün sonra Denizlisporu yenen kırmızı-siyahlı ekip, ikinci dış saha galibiyetini almış oldu.
     Teknik Direktör Arif Peçenekin vefatının ardından teknik direktörlüğe getirilen Ümit Erol Tokun, takımın başında çıktığı ilk maçta Kütahya temsilcisi, Çaykur Rizespora yenilmişti. Tok, ilk galibiyet sevincini, ikinci maçında Denizlide yaşadı.
     Kırmızı-siyahlılar, bu sezon Levent Devrim ile 6 maçta 5, Ahmet Erdinç ile 2 maçta 2 puan toplamış, Hasan Sarı yönetiminde çıktığı 2 maçta puan alamamış, merhum Peçenekin takımın başında yer aldığı 9 maçta ise 12 puan elde etmişti.
     TKİ Tavşanlı Linyitspor, 17 Şubatta, ilk yarıda 2-0 yenildiği Torku Konyaspor ile Dumlupınar Stadında karşılaşacak.
    
     Muhabir: Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER