Gakgoşlarda çifte mutluluk

Gakgoşlarda çifte mutluluk -Sanica Boru Elazığspor, Mersin İdmanyurdunu yenerek hem ligde alt sıralardan kurtulma yolunda önemli bir 3 puan kazandı hem de evinde 214 gün aradan sonra taraftarına galibiyet armağan etti


ELAZIĞ (A.A) - Spor Toto Süper Ligde Mersin İdmanyurdunu 1-0 mağlup eden Sanica Boru Elazığspor, hem ligde alt sıralardan kurtulma yolunda önemli bir galibiyete imza attı hem de evinde 214 gün aradan sonra taraftarına 3 puan armağan etti.
     Ligde 15. haftaya 12 puanla, aynı puana sahip Mersin İdmanyurdunun bir basamak gerisinde 17nci sırada giren Elazığspor, Mersin ekibini dün zorlu geçen maçta Sinan Kaloğlunun attığı golle 1-0 yenmeyi başardı. Bu galibiyetle puanını 15e yükselten Elazığ temsilcisi, Mersin İdmanyurdunun 3 puan önünde 16ncı sıraya yerleşti.
     Ligin 10. haftasında deplasmanda Gençlerbirliğini 2-1, 14. haftasında ise dış sahada Kardemir Karabüksporu 1-0 mağlup eden Elazığspor, Mersin İdmanyurdunu da yenerek çıkışını sürdürdü. Teknik direktör Yılmaz Vuralın ekibi, son iki haftayı galibiyetle kapayarak gelecek haftalar için taraftarına umut verdi.
    
     -Evinde 214 gün aradan sonra kazandı-
    
     Evinde en son galibiyetini geçen sezonun 33. haftasında, TFF 1. Ligde (o zamanki adıyla Bank Asya 1. Lig) Bucaspor karşısında 2-1lik skorla elde eden Elazığspor, Mersin İdmanyurdunu yenerek 214 gün aradan sonra taraftarına Elazığda galibiyet armağan etti.
     Bucasporu 6 Mayısta Elazığda yenerek 8 sezon aradan sonra Süper Lige yükselen Elazığspor, Elazığ Atatürk Stadındaki bakım onarım çalışmaları nedeniyle bu sezon iç sahadaki ilk 3 maçını başka şehirlerde oynamıştı. Fenerbahçe ile İzmirde, Bursaspor ile Ankarada 1-1 berabere kalan Elazığ temsilcisi, Kasımpaşaya İzmir Atatürk Stadında 3-0 yenilmişti.
     Elazığspor, stattaki çalışmaların tamamlanmasının ardından, ligin 7. haftasındaki Akhisar Belediyespor maçıyla taraftarıyla buluşmuştu.
    
     Muhabir: Bestami Bodruk / Ömer Fansa
     Yayıncı: Ahmet Ekici
<< Önceki Haber Gakgoşlarda çifte mutluluk Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER