GAÜNde 6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi düzenlendi

GAÜNde 6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi düzenlendi


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN), 6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi düzenlendi.
     GAÜNden yapılan açıklamaya göre, kongreye katılan Türkiye Hidatidoloji Derneği Başkanı Prof. Dr. Nazmiye Altındaş, kongreyi Gaziantepte düzenlemeyi çok arzuladıklarını ve bunu gerçekleştirdiklerini belirtti.
     Kentin çok güzel olduğunu dile getiren Altındaş, Kongremizi düzenlerken derneğin amaçlarından birisi temel bilimcilerimizi, veteriner hekimlerimizi disipliner bir hastalık olması nedeniyle bir araya getirmekti dedi.
     Sağlık Bakanlığı Temsilcisi Dr. Ebru Aydın da Sağlık Bakanlığı tarafından yürütülmekte olan sağlıkta dönüşüm programı kapsamında, halk sağlığı açısından risk teşkil eden birçok bulaşıcı hastalığın kontrol altına alındığını aktardı.
     Gaziantep Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğen ise yapılan çalışmaların akademik anlamda desteklenmesi gerektiğini vurguladı.
     GAÜN Tıp Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abduhrahman Kadayıfçı da takım çalışmalarına, bu tür toplantıların ciddi anlamda katkı sağladığına dikkati çekti.
     Fakültelerin sadece hekim ve uzman yetişmediğini, mezuniyet sonrası eğitime de önemli katkı sunduğunu ifade eden Kadayıfçı, bu nedenle sempozyum, toplantı ve kongrelerin son derece önemli olduğunu vurguladı.
     İl Sağlık Müdür Vekili Dr. Selim Bülent Cansunar da mezuniyet sonrası eğitimlerin ve sempozyumların öneminin fark edilmediğini aktardı.
     GAÜN Şahinbey Araştırma ve Uygulama Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Levent Elbeyli de üniversite hakkında bilgi verdi ve hastanenin, kentin sağlık üssü olduğunu dile getirdi.
     Açılış konuşmalarının ardında GAÜN Türk Musikisi Devlet Konservatuvarı tarafından müzik dinletisi gerçekleştirildi.
     Türkiye Hidatidoloji Derneğinin Gaziantep Üniversitesi, Ege Üniversitesi Tıp Fakülteleri ve Türk Göğüs Cerrahisi Derneği Gaziantep Şubesiyle birlikte düzenlediği kongre, 15 Eylül Cumartesi gününe kadar devam edecek.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber GAÜNde 6. Ulusal Hidatidoloji Kongresi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER