GAÜNün akademik yılı açılışı

GAÜNün akademik yılı açılışı -CHP Gaziantep Milletvekili Şeker: Yükseköğretimde birinci yarıyıl biterken, 2012-2013 eğitim yılı açılış töreni düzenlenmesi, törene bakan düzeyinde katılım olması gibi uygulamalara dünyanın baş


GAZİANTEP (A.A) - CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Gaziantep Üniversitesinin (GAÜN) akademik yılı açılışına ilişkin, yükseköğretimde birinci yarıyıl biterken, 2012-2013 eğitim yılı açılış töreni düzenlenmesi ve törene bakan düzeyinde katılım olması gibi uygulamalara dünyanın başka bir ülkesinde rastlanmayacağını savundu.
     Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, GAÜNnün 2012-2013 akademik yılı açılışının akademik takvimine göre neredeyse derslerin bitip, yarıyıl sonu sınavlarının yapılacağı zamana denk geldiğini ancak üniversite yönetiminin akademik yılı açılış töreni düzenlediğini belirtti.
     Açılış töreninin de bakan düzeyinde gerçekleştirildiğini ifade eden Şeker, Bu anlamsız açılışın arkasındaki bakan karşılama, uğurlama, seyahat masrafları gibi emek ve kaynak israfı düşünülmüyor. Yükseköğretimde birinci yarıyıl biterken, 2012-2013 eğitim yılı açılış töreni düzenlemesi, törene bakan düzeyinde katılım olması gibi uygulamalara dünyanın başka bir ülkesinde rastlanmaz düşüncesini aktardı.
     Başbakan ve bakanların seyahatlerinin maddi ve manevi ciddi külfetler getirdiğini öne süren Şeker, bakanların, koruma, danışman, bürokrat gibi kalabalık bir heyetle, uçakla seyahat ettiğini anımsattı.
     Heyetin havaalanında vali, il jandarma komutanı, belediye başkanı, emniyet müdürü ve ilgili il müdürleri gibi kalabalık bir grupla karşılandığını hatırlatan Şeker, şöyle devam etti:
     Her ihtimal düşünülerek misafirhaneler, hastaneler tutuluyor. Gidecekleri tüm güzergahlarda ekstra güvenlik önlemleri alınıyor. Bunların yemekleri, hediyeleri var. Uğurlanırken, karşılanmalarında gerçekleştirilen prosedür tekrarlanıyor. Heyette bulunan herkese yolluk ve harcırah ödeniyor. Yani hem ciddi bir zaman, hem ciddi bir emek ve hem de yüklü bir para harcanıyor. Bu zaman, emek ve para işsizlik gibi, iç-dış tehdit, güvenlik gibi ülkemizin öncelikli sorunlarına harcansa daha verimli olur.
     Şeker, AK Parti hükümetleri döneminde seyahat masraflarının arttığını savundu. Milletvekili Mehmet Şeker, açıklamasını şöyle tamamladı:
     Başbakan da, bakanlar da seyahat etmeye çok hevesliler. Hiçbir sebep bulamazlarsa tatile girecek üniversitenin akademik yıl açılış törenine katılmak için ya da çalışan tesisleri açmak için seyahat ediyorlar. Dünya ekonomisi de Türkiye ekonomisi de kötü bir noktaya gidiyor. Bu tür müsrifliklere son verme zamanı çoktan geldi de geçiyor.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan / Sevil Çelik
     Yayıncı: Erdem Gültekin
<< Önceki Haber GAÜNün akademik yılı açılışı Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER