Gaziantepte ihracattaki artış trendi sürüyor

Gaziantepte ihracattaki artış trendi sürüyor -Geçen yılın nisan ayına göre yüzde 19 oranında artışla 562,5 milyon dolarlık ihracat yapıldı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte geçen yılın nisan ayına göre yüzde 19 oranında artışla 562,5 milyon dolarlık ihracat yapıldı.
     Gaziantep Sanayi Odası (GSO) Yönetim Kurulu Başkanı Adil Konukoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Gaziantepin en fazla ihracat yapan ilk 10 il arasında ihracatını en fazla arttıran kent olduğunu kaydetti.
     Türkiyeden yapılan ihracatın nisan ayında yüzde 4,9, ocak-nisan döneminde toplamda yüzde 5 arttığını ifade eden Konukoğlu, "Gaziantepin ihracat artışı Türkiyenin üzerinde seyretti. Gaziantepten bu yılın nisan ayında, geçen yılın nisan ayına göre yüzde 19 oranında artışla toplam 562 milyon 528 bin dolar değerinde ihracat yapıldığı" ifadelerini kullandı.
     Konukoğlu, dış ticarette Gaziantepin önemli bir aktör olarak yerini koruğunu belirtti.
     Ülkelerin üretimle büyüyüp kalkındığını ifade eden Konukoğlu, şunları kaydetti:
     "Gaziantepli ihracatçımız yorulmak bilmeden, ülkemiz için üretmeye, istihdam yaratmaya, ihracat yapmaya devam ediyor. Sürdürülebilir ihracat artışı, sürdürülebilir büyüme demek. Dış piyasalardaki yoğun rekabet ortamına rağmen Gaziantep olarak ilk 4 ayda ihracat artış tempomuzu sürdürmekten mutluyuz. Ancak biz geldiğimiz noktayı yeterli görmüyoruz. Gaziantepin çok daha büyük potansiyele sahip olduğuna inanıyoruz. İhracatçılarımızın önünü açmak için var gücümüzle destek olmaya, çalışmaya devam edeceğiz."
     Büyük azim ve özveriyle çalışan ihracatçıları kutlayan Konukoğlu, "Bu ihracat artışımızı gerçekleştirmemizde büyük katkısı olan bütün çalışan arkadaşlarımıza çok teşekkür ederim. Bütün işçi ve emekçi kardeşlerimin 1 Mayıs Bayramını kutlarım" ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Ömer Fansa
     Yayıncı: İsa Sansar
<< Önceki Haber Gaziantepte ihracattaki artış trendi sürüyor Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER