Gaziantepteki patlama

Gaziantepteki patlama -Patlamada eşi ve 1 yaşındaki kızıyla hayatını kaybeden Onbaşı Akerin yakınları Kurban Bayramı arifesinde ailenin mezarlarını ziyaret etti -Bir yaşındaki Melisanın mezarı başına bağlanan emzik, ailenin yakınl


GAZİANTEP (A.A) - Ramazan Bayramında Gaziantepte meydana gelen patlamada eşi ve 1 yaşındaki kızıyla hayatını kaybeden Onbaşı Onur Fikret Akerin yakınları, Kurban Bayramı arifesinde ailenin mezarlarını ziyaret etti.
     Olayda hayatını kaybeden baba, anne ve kızlarının Asri Mezarlıktaki yan yana bulunan kabirlerini ziyaret eden yakınları gözyaşlarını tutamadı. Onbaşı Akerin annesi Nursen Aker, oğlu, gelini ve torununun mezarı başında teröre lanet okuyarak gözyaşı döktü.
     Çocuklarımı yakanı da Allah yaksın, başka hiç bir şey istemiyorum diyen Nursen Aker, torunu Almina Melisanın mezar taşına bağlanan emziğinin hatırlatılması üzerine, Beni yakan torunum zaten. 1 yaşındaydı. Babasız el bebek, gül bebek büyüttüm. Babası askerdeyken yere bastırmadım. Herkes kıydı benim kızıma diyerek ağladı.
     Dayı Abdullah Kılıç da terörü barındıranları, teröre yol ve yön verenleri, nefretle kınadıklarını ifade ederek Yetkililere sesleniyorum; bu ailelerin acısı dinsin artık. Daha nereye kadar canlar, ciğerler yanacak diye konuştu.
     Yeğeni Onur Fikret Akerin Şırnakta vatani görevini yaparken izne geldiğini hatırlatan Kılıç, Bir gün sonra izin dönüşü yapacaktı, biletini de almıştı ama terör onu burada yakaladı. Tezkeresine 5,5 ay kalmıştı şeklinde konuştu.
     Patlamada araçta yanarak hayatını kaybeden 1 yaşındaki Almina Melisanın Türkiyenin en küçük şehidi olduğunu ifade eden Kılıç, Bizleri de bütün dünyayı kahreden de onun teröre kurban gitmesi oldu dedi.
     Bombayı patlatan teröristlere de seslenen Kılıç, şunları söyledi:
     Kendi kendinden pay biçsin. Aynı şey kendi ailesine, çoluk çocuğuna olsa ne hissederdi. Bizim burada bir söz vardır, İğneyi kendine, çuvaldızı başkasına batır hesabı. Önce kendinden pay biçmesi lazım. Aynı şey benim başıma gelse ne acı çekerim, neler düşünürüm diye. Terör düştüğü her aileye acı, ateş veriyor. Geçen bayram öyle başımıza kara geldi, bu bayram aynı keza... İki ay geçti, kara bayramlar yaşayacağız bundan sonra.
     Gaziantepte 20 Temmuzda meydana gelen patlamada 10 kişi hayatını kaybetmiş, çok sayıda kişi yaralanmıştı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek / Sevil Çelik
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantepteki patlama Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER