Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Şahinbeyli güreşçinin başarısı


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediye Gençlik ve Spor Kulübü bilek güreşi sporcusu Mehmet Kaya, Avrupa Bilek güreşi Şampiyonasında Avrupa ikincisi oldu.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, 13-18 Mayıs tarihleri arasında Polonyanın Gdansk şehrinde yapılan ve 23 ülkenin katıldığı Bilek güreşi Avrupa Şampiyonasında Avrupa ikincisi olan Kaya, Antrenör Ahmet Bozdemir ile birlikte Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunu makamında ziyaret etti.
     Desteklerinden dolayı Tahmazoğluna teşekkür eden sporcu Kaya, Bu başarıları elde etmemizde başkanımızın büyük destekleri oldu. Önümüzdeki aylarda yapılacak olan dünya şampiyonasında hedefim dünya şampiyonu olmak. İnşallah birinci olursam bu başarıyı başkanımıza hediye edeceğim dedi.
     Avrupa ikincisi olarak büyük bir başarıya imza atan Kayayı başarısından dolayı kutlayan Tahmazoğlu ise Mehmet Kayanın daha iyi başarılara imza atacağına inandıklarını ifade etti.
     Sporcu Mehmet Kayanın çok gayretli biri olduğunu dile getiren Tahmazoğlu, Daha önce de bilek güreşi sporcumuz Şakire Annaç büyük başarılara imza atmıştı. Mehmet kardeşimize bundan sonra da desteklerimiz devam edecektir. Kendisini ve antrenörümüzü başarısından dolayı kutluyorum diye konuştu.
    
     -Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencisinin başarısı-
    
     Güney Eğitim Kurumları bünyesinde eğitim öğretim faaliyetlerini sürdüren Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu öğrencileri, Eskrim Şampiyonasında Türkiye 3üncüsü oldu.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, şampiyona, Gençlik Spor İl Müdürlüğü tarafından Gaziantep Kamil Ocak Spor Salonunda düzenlendi.
     30 takımdan 143 sporcunun katıldığı Eskrim Türkiye Şampiyonasında Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu Eskrim Takımı, flöre kategorisinde Türkiye üçüncülüğünü elde etti.
     Okulun Müdürü Erol Özdem, öğrencilerin, şampiyonada sekiz derece elde ettiklerini belirterek Gaziantepi Eskrim Türkiye Şampiyonasında temsil etme hakkı kazandıklarını bildirdi.
     Özdem, öğrencilere ve onların başarısında emeği olan herkese teşekkür etti.
    
     -SMMMOdan 950 meslek mensubuna KOBİ TFRS eğitimi-
    
     Gaziantep Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odasınca (SMMMO), 950 üyeye KOBİ TFRS eğitimi verildi.
     2 gün süren ve 14 saat olarak gerçekleşen eğitimi 4 TÜRMOB eğitmeni verdi. Gaziantep Üniversitesinde 4 ayrı salonda gerçekleşen KOBİ TFRS eğitimine serbest muhasebeci ve mali müşavirler yoğun ilgi gösterdi.
     Eğitimin açılışında konuşan Gaziantep SMMMO Başkanı Mehmet Nabioğlu, eğitimin TÜRMOB Genel Kurulundan geçen ve Maliye Bakanlığında halen imzada olan 90 ve 120 saatlik zorunlu eğitimden sayılacağını söyledi.
     Nabioğlu, TÜRMOBun eğitimlerini tamamladıktan sonra, KOBİ ve TFRS eğitimleri başta olmak üzere odamız sürekli eğitime geçecektir. Çünkü bu çok önemli ve hepimiz için yeni bir olay. Bu eğitimlerin en önemli tarafı zorunlu eğitim olması. İleride çok işimize yarayacak olan sertifikaların verilecek olması da çok önemli. Bu eğitimlerden sonra Türk Ticaret Kanunu (TTK) ve TFRS sertifikaları da tarafınıza ulaştırılacak. Bu eğitimlerin ardından bağımsız denetim eğitimlerine başlayacağız. Bunun süresi ise 78 saat diye konuştu.
     Eğitimle üyelerinin işlerinin daha kolay hale geleceğini kaydeden Nabioğlu, Artık bizim tablolarımızın KOBİ TFRSye uygun hale getirilmesi zorunludur. Onun için bu eğitimler gerçekten çok önemlidir. Kendimizi yetersiz gördüğümüz konularda odamız tarafından tekrar tekrar eğitim yapacağız dedi.
     (ZER-MUH-GÖZ-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER