Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Minik öğrencilerin mezuniyet heyecanı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Kreş ve Anaokulu öğrencilerinin düzenlediği Yıl sonu gösterisi ve diploma töreni ninde minik öğrenciler mezuniyet heyecanı yaşadı.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, GAÜN Genel Sekreteri Ercan Eroğlu, Atatürk Kültür Merkezindeki törende, önümüzdeki yıllarda kreş ve anaokulunun daha modern ortamda, daha sağlıklı koşullarda hizmet vereceğini ifade etti.
     Mezuniyet törenlerini her yıl düzenlediklerini belirten Eroğlu, Amacımız personelimize en güzel şekilde hizmet vermek dedi.
     Kreş ve Anaokulu Müdürü Güler Boran da çocuğun önemli bir varlık olduğunu belirterek, kendilerine emanet edilen bu değerli varlıkların en güzel şekilde yetiştirilmesi gerektiğini vurguladı.
     Açılış konuşmalarının ardında, papatyalar, uğur böcekleri, kardelenler, neşeli tırtıllar ve sevgi kelebekleri sınıfı öğrencileri tarafından, Anadolu ateşi, jimnastik, step, Karadeniz Artvin yöresi oyunu, yam yam dansı ve zeybek gösterisi yapıldı.
     Etkinliğin sonunda Boran tarafından mezun olan 31 çocuğa diplomaları verilirken, satranç turnuvasında dereceye giren birinci Eren Duhan Çağlar, ikinci Kutluhan Biçici, üçüncü Mustafa Yiğit Erdevire Satranç Eğitmeni Ahmet Özmut tarafından ödülleri takdim edildi.
    
     -İllerin özelliklerine göre Türkiye Haritası
    
     Güney eğitim kurumları bünyesinde eğitim faaliyetlerini sürdüren Özel Mutafoğlu ilköğretim okulu 6. sınıf öğrencileri, illerin meşhur özelliklerini tanıtan Türkiye Haritası yaptı.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, öğrencilerin birbirinden farklı illerin meşhur özelliklerini tanıttığı harita, beğeni topladı.
     Okulun fen ve teknoloji öğretmeni Lokman Taşdan, öğrencilerin fen ve teknoloji dersinde gördükleri elektrik konusundan esinlenerek yaptıkları bu haritanın basit bir elektrik devresiyle çalıştığını ifade etti.
     Harika hakkında bilgi veren Taşdan, şunları kaydetti:
     Haritada illerimizin konumları içerisine birer raptiye yerleştirilmiş aynı zamanda illerimizin öne çıkan özellikleri de raptiyeyle haritanın etrafına monte edilmiştir. Raptiye kullanılmasının sebebi elektrik akımının iletmesidir. İletken tellerle ilimizde bulunan raptiye ile haritanın etrafında bulunan meşhur özelliği birleştirdiğimizde haritanın üst kısmında bulunan lamba yanıyor. İlin meşhur olmayan bir özelliği ile birleştirdiğimizde lamba yanmıyor.
     Öğrencilere konuyu anlatırken bilgi aktarılmasının yanında, bilginin uygulama alanı da oluşturulduğunu belirten Taşdan, böylece öğrencilere ezberden uzak, yaparak ve yaşayarak öğrenme ortamı oluşturduklarını aktardı.
    
     -Öğrenciden Akıllı su saati
    
     Özel Mutafoğlu İlköğretim Okulu 6. sınıf öğrencisi, Akıllı su sayacı icat etti.
     Okuldan yapılan açıklamaya göre, öğrenci Eda Beyza Aktaşın geliştirdiği sayaç, evde bulunulmadığı zamanlarda su baskını, su sızması veya boru çatlamasına karşı tedbir alarak gece uyurken don olaylarına karşı doğacak zararları en aza indirmeyi hedefliyor.
     Proje mimarı Aktaş, evlerin çoğuna şebeke suyu girdiğini belirterek, şu bilgileri verdi:
     Su saatinden önce valf denilen su kesici aleti takılacak. Evin en alçak yerine de şamandıra koyacağız. Evimizin mutfak, tuvalet, banyo gibi çeşmenin olduğu veya borunun geçtiği yerlerinden birinde bir çatlama olduğunu veya musluk çantası fonksiyonunu kaybettiğinde, su evin en alçakta bir yerine dolmaya başladı. Biz de evde yokuz. Bu durumda şamandıra sudaki ıslaklığı aldığında yukarı kalkacak ve suyu valf su kesiciden kesecektir. Böylece daha fazla hasar olmadan 3-5 ml veya bir sürahi suyla zararı atlatmış olacağız.
     Okulun fen ve teknoloji öğretmeni Lokman Taşdan, projenin çok orijinal olduğunu ve topluma fayda sağlayacağını belirtti.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek
     Yayıncı: Hasan Özkal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER