Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Girişimcilik eğitimini tamamlayanlar sertifikalarını aldı


GAZİANTEP (A.A) - Nizipte, Uygulamalı Girişimcilik Eğitimini tamamlayanlar sertifikalarını aldı.
     Nizip Ticaret Odası, KOSGEB ve bir danışmanlık eğitim şirketi işbirliğiyle başlatılan eğitimin 2. kurs dönemini başarıyla tamamlayan kursiyer için sertifika töreni düzenledi.
     Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Özyurt, törendeki konuşmasında, globalleşen dünyada sınırların aşılması, uzakların yakın olması gerçeğiyle yüz yüze bulunulduğunu belirtti.
     Dünyanın düzleşme noktasına gelmesiyle sanayici ve tüccarlar için olağanüstü fırsatlar oluştuğunu ve ticaretin önünün açıldığını, bu gelişmelerin olumlu olmakla birlikte rekabetin sınırların da ötesine geçtiğinin görüldüğünü ifade eden Özyurt, Bu nedenle rekabeti sadece kendi ülkemizdeki sanayiciyle değil tüm dünyadaki sanayicilerle yoğun olarak yapmaktayız. Bu vesileyle dünya üzerindeki ticaret pastasındaki payımızı artırmak için marka ve girişimci sayımızı artırmamız gerekmektedir dedi.
     KOSGEB Gaziantep Hizmet Merkezi Müdürü Gökhan Doğan ise girişimciliğin önemi ve anlamı, girişimcilikte izlenecek yol hakkında bilgi verdi.
     Konuşmaların ardından kursa katılan 90 kursiyere sertifikaları verildi.
    
     -ZİHİNDER üyeleri Şahinbeyi gezdi
    
     Zihinsel Engelliler Derneği (ZİHİNDER) üyeleri, Şahinbeyde yapılan hizmet ve yatırımları yerinde gördü.
     Şahnbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, belediye tarafından tarafından organize edilen tura Zihinsel Engelliler Derneği Başkanı Ketayin Büyükbeşe ve yönetim kurulu üyeleri katıldı.
     Belediye tarafından Şıh Cami yanında yapılan yıkımlar, ardından yapılan meydan çalışması ve devam eden sokak sağlıklaştırma çalışmalarının gezilmesiyle başlayan program, sırasıyla, 300 evler ve 702 konut, Akkent spor köyü, Mavikent konut alanı, Nuripazarbaşı Çamlıca konutları, Karataş kültür merkezi, Çocuk Dünyası Parkı, Şahinbey Parkı, Miniatürk ve Teleferik turu ile sona erdi.
     ZİHİNDER Başkanı Ketayin Büyükbeşe, Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlunun yaptığı çalışmalarla Şahinbeyin çehresini değiştirdiğini kaydetti.
    
     -İslahiyede gezici tiyatro şenliği
    
     İslahiyede, Gezici Tiyatro Şenliği kapsamında Altın Çiçek adlı kukla oyununu sahneledi.
     SODES kapsamında finanse edilen Gaziantep Valiliği koordinasyonunda Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından yürütülmekte olan Gezici Tiyatro Şenliği projesi kapsamında ilk gösteri İslahiyede yapıldı.
     Ercüment Yılmaz tarafından yazılan ve Çocuk Sanat Merkezi oyuncuları tarafından sahnelenen Altın Çiçek adlı oyun, Gaziantep Üniversitesi İslahiye Kültür Merkezinde sahnelendi.
     İlkokul öğrencilerine yönelik oyunun kentin diğer ilçelerinde de sergileneceği bildirildi. Oyunu İslahiyede yaklaşık 300 öğrenci izledi.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER