Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Zabıtaya Doğal afette kurtarma ve hazırlık eğitimi verildi -25 Aralık Kurtuluş Kupası, Okçuluk Turnuvası ile başladı


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, zabıta personeline yönelik doğal afette kurtarma ve hazırlık eğitimi düzenlendi.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan yazılı açıklamaya göre, Zabıta Daire Başkanlığı Araştırma Geliştirme Amirliği, İtfaiye Daire Başkanlığı, Eğitim Şube Müdürlüğü koordinatörlüğünde Gaziantep Büyükşehir Belediyesi, Şahinbey Belediyesi, Şehitkamil Belediyesi ve Oğuzeli Belediyesi zabıta personeli ile idari personelinin yer aldığı 400 kişiye 3 gün boyunca eğitim verildi.
     İtfaiye Daire Başkanlığı konferans salonunda düzenlenen eğitimde, İtfaiye Eğitim ve Denetim Şube Müdürü Mustafa Koldar tarafından afetlere hazırlık, kurtarma, yangınlara karşı ilk müdahale ve yangın söndürme cihazlarının kullanımı konularında teorik ve pratik bilgiler aktarıldı.
     Eğitimin sonunda tüm personele sertifikası vereceklerini belirten Koldar, Zabıta arkadaşlara gönülden teşekkür ediyorum. Edindikleri bilgileri resmi ve sivil hayatlarında en iyi şekilde değerlendireceklerine inanıyoruz. Eğitimle belki de bizim ekiplerimize ihtiyaç kalmadan birçok müdahaleyi kendileri yapabilecek düzeye geldiler ifadesini kullandı.
     İtfaiye Daire Başkan Vekili Ömer Yalım da gelişen teknolojiyle sanayinin büyüdüğünü ve buna paralel olarak şehrin nüfusunun da her geçen gün arttığını belirtti.
     Bu etkenlerin göz önüne alındığında yangın riskinin devamlı arttığını ifade eden Yalım, şunları kaydetti:
     Yangın riskini en az seviyeye indirmek için çok iyi itfaiye teşkilatının olmasının yanı sıra, yangınlara karşı alınacak önlem ve tedbirler hakkında halkın bilinçlendirilmesi, kamu kurum ve kuruluşları ile özel iş yerlerinde çalışan personelin eğitilmesi, meydana gelebilecek yangınlarda can ve mal kaybını asgari hadde indirilmesinde en önemli unsurdur.
    
     -25 Aralık Kurtuluş Kupası başladı
    
     25 Aralık Kurtuluş Kupası etkinlikleri Okçuluk Turnuvası ile başladı.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Gazikent Spor Salonunda düzenlenen turnuvaya Gaziantepteki ilkokul, ortaokul, liseler ve spor kulüplerinin katıldı.
     Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, turnuvanın Gaziantep Büyükşehir Belediyesi organizasyonunda, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü ve Milli Eğitim Müdürlüğünün katkılarıyla gerçekleştirildiğini belirtti.
     Büyükşehir Belediyesinin Kurtuluş Bayramı kutlamalarına önem verdiğini ifade eden Marangoz, şunları kaydetti:
     2010dan bu yana kutlama etkinliklerine gençlerin katılımını sağlayarak daha coşkulu kurtuluş bayramı programı kutlanmaktadır. Geçen yıl ikincisini düzenlediğimiz Kurtuluş Kupasını bu yıl da 10 branşta çocuk, genç ve yetişkinlerin katılımı ile gerçekleştiriyoruz. 91. yıl dönümünü kutladığımız Gaziantepin düşman işgalinden kurtuluş şenlikleri kapsamında okçuluk, basketbol, futsal, oryantiring, masa tenisi, güreş, bocce-dart, kros, eskrim ve hokey turnuvaları düzenliyoruz.
    
     -Erzurumlu Hafız Mehmet Demirci, vefat etti
    
     İslahiyede vefat eden Dervişiye Cami emekli müezzini Erzurumlu Hafız Mehmet Demirci (63) toprağa verildi.
     1965 yılında atandığı Dervişiye Caminden bir süre önce emekli olan Demirci, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Demirci, emekli olduğu camide 20 yıllık mesai arkadaşı Veysi Tepe tarafından kılınan cenaze namazının ardından İslahiye Mezarlığında toprağa verildi.
     Cenazeye, yakınlarının yanı sıra cami cemaati, siyasi partilerin ilçe başkanları, mesai arkadaşları ve sevenleri katıldı.
    
     Muhabir: Orhan Çiçek - Zekeriye Şimşek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER