Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Oya Bahadır Yüksel, adının verildiği rehabilitasyon merkezini ziyaret etti


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantepte, Oya Bahadır Yüksel adının verildiği sokakta çalışan ve yaşayan çocuklara yönelik kurulan rehabilitasyon merkezini ziyaret etti.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, Yüksel, 2009 yılında hayırsever iş adamı Hüsnü Özyeğin tarafından kurulan merkezin Türkiyeye örnek olduğunu belirtti.
     Merkezi çok beğendiğini ve yenilerini açmak için çalışmalar yaptıklarını ifade eden Yüksel, şunları kaydetti:
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından rehabilitasyon çalışmalarının yürütüldüğü merkez, çok başarılı faaliyetlere imza attı. İş adamı Hüsnü Özyeğinin destekleriyle Türkiyenin değişik bölgelerine yeni rehabilitasyon merkezleri açmayı hedefliyoruz. Bu merkezin elde ettiği başarı ortada. Gördüğüm kadarıyla çok başarılı bir merkez ortaya çıkmış. Burasını Türkiyenin diğer kentlerine örnek gösterip oralara da yeni merkezler açmayı hedefliyoruz.
     Ziyarette, merkezde bulunan bazı gençler, Yüksele kendi yaptıkları takı ve resim çalışmalarından oluşan çeşitli hediyeler takdim etti.
     Öte yandan Oya Bahadır Yüksel Rehabilitasyon Merkezinin kentte, uçucu ve uyuşturucu madde kullanan çocuk sayını yok denecek kadar azalttığı kaydedildi.
    
     -Şehitkamil Belediyesinin spora desteği devam ediyor.
    
     Şehitkamil Belediyesinin, 13 farklı branşta 13 binin üzerindeki genç sporcuyu Türk sporuna kazandırdığı bildirildi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Şehitkamil İlçe Stadyumu, Şehitkamil Futbol Akademisi ve Selahattin Eyyubi semt sahasında gençlere futbol branşında nitelikli eğitim verildiği belirtildi.
     Açıklamada, belediyenin 5 ayrı kategorideki ligde mücadele ettiği ifade edilirken, 10 ayrı branşta ve 14 merkezde profesyonel eğitmen eşliğinde spor faaliyetlerinin sürdürüldüğü kaydedildi.
     Öte yandan, Şehitkamil Belediyesi Alleben Yüzme Havuzunun hizmete girmesiyle yüzme, su topu, su altı sporları ve modern pentatlon branşında da eğitimlerin başlayacağı vurgulandı.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, sağlıklı nesillere sahip olabilmenin yolunun spor yapmaktan geçtiğini ve spor yapma alışkanlığını toplumun her alanına yayabilmek adına çalışmalarının tüm hızı ile devam ettiğini ifade etti.
     Fadıloğlu, 13 farklı branşta yaklaşık 13 bin sporcuyu Türk sporuna kazandırdıklarını kaydetti.
    
     -HKÜde konferans
    
     Hasan Kalyoncu Üniversitesinde (HKÜ) Sosyal Medyanın Doğru Kullanımı ve Sağlıklı İletişim konulu konferans düzenlendi.
     HKÜden yapılan açıklamaya göre, Öğrenci Konseyince Hukuk Fakültesi Amfisinde düzenlenen ve Twitter Bankası ve www.sosyalmedya.com kurucusu Yasin Kesen tarafından verilen konferansa öğrenciler ilgi gösterdi.
     Açılış konuşmasını yapan Hasan Kalyoncu Üniversitesi Rektörü Prof.Dr. İbrahim Özdemir, günümüzün en etkili iletişim aracının sosyal medya olduğunu belirterek, akademik olduğu için twitter kullanmayı tercih ettiğini ve geçen yıl en çok twit atan rektör seçildiğini anımsattı.
     HKÜde bulunmaktan ötürü çok mutlu olduğunu ifade ede Kesen ise konferansın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.
     Herkesin düşüncelerini anında ve özgürce paylaşabildiği bir dünyanın bulunduğunu ifade eden Kesen, Sosyal medya hepimiz için bir fırsat kapısı olabilir. Çok hızlı şekilde geniş kitlelere ulaşabilir, kamuoyu araştırması ve nabız yoklaması yapabilirsiniz dedi.
     Konferansın sonunda Kesene plaket takdim edildi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan-Zerin Özdilek
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER