ERÜ hastanelerine 7 milyon liralık yatırım

ERÜ hastanelerine 7 milyon liralık yatırım -ERÜ Tıp Fakültesi Hastanelerine devlet ve hayırseverler tarafından sağlanan katkılarla yapılan poliklinik, laboratuvar ve servislerden oluşan 8 sağlık ünitesinin açılışı yapıldı -ERÜ R


KAYSERİ (A.A) - Erciyes Üniversitesi (ERÜ) Tıp Fakültesi Hastanelerine devlet ve hayırseverler tarafından sağlanan katkılarla 7 milyon liralık yatırım yapıldı.
     Yeni alınan cihazlar ve açılan bölümlerin tanıtımında konuşan ERÜ Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Keleştemur, bir yandan halkın sağlıkla ilgili ihtiyaçlarının arttığını, bir yandan da teknokojinin hızlı bir şekilde geliştiğine dikkati çekti.
     Hastalara daha iyi sağlık hizmeti verebilmek için üniversite olarak teknolojiyi yakından takip etmek zorunda olduklarını belirten Prof. Dr. Keleştemur, şunları kaydetti:
     Bu konuda gururlu olduğumuzu söyleyebiliriz. Çünkü hastanemiz, teknolojik açıdan gelişmeleri çok yakından takip ediyor. Yeni alınan cihaz ve açılan bölümlerin toplam maliyeti yaklaşık 7 milyon lirayı buluyor. Devlet ve hayırseverlerimizin destekleri ile bu yatırımları gerçekleştirdik. Üst düzey sağlık hizmeti vermeye çalışıyoruz. Hekim kalitemiz çok iyi. Yakın bir gelecekte üniversitemizde diğer araştırma merkezlerini de hizmete açacağız. O zaman hem gerçek bilgi üretmek, hem de ileri teknoloji üretme bakımından üniversitemiz çok yeni bir konum kazanmış olacak. Bilim üretilen, bilgiyi ileri teknolojiye çeviren bir üniversite haline gelecek olan Erciyes Üniversitesinin temellerini atıyoruz.
     Söz konusu gelişmelerin birden bire olmadığını ifade eden Prof. Dr. Keleştemur, geriye doğru bakıldığında ERÜnün çok yetersiz imkanlarla kurulmuş bir üniversite olduğunu söyledi. Üniversitenin ilk kuruluşunda kadınların elleriyle temel açmak için toprak taşıdığını anımsatan Prof. Dr. Keleştemur, O şartlardan bu zamana artık en modern cihazların kullanıldığı, onları çok iyi kullanan ekiplerin olduğu bir üniversite haline geldik. Ama bununla da yetinmeyip teknoloji üretmeye çalışan bir üniversite haline geldik. Bu bakımdan benden önce görev yapmış bütün rektörlere, dekanlara idarecilere teşekkür ediyorum. Bu bir hizmet, bayrak yarışıdır. Bayrak yarışının bu şekilde başarılı devam etmesi bizi çok mutlu ediyor diye konuştu.
     ERÜ Tıp Fakültesi Hastaneleri Başhekimi Prof. Dr. Kudret Doğru da hastanenin niteliklerini arttırmaya ve nitelikli sağlık hizmeti sunmaya çalıştıklarını söyledi.
     ERÜ Tıp Fakültesi Çocuk Acil Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Adnan Öztürk ise yeni yatırımla çocuk acil ünitesinin genişletildiğini belirtti.
     Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Acil Servisinin 800 metrekarelik alanda 25 yataklı gözlem odası bulunan bir servis haline geldiğini kaydeden Prof. Dr. Öztürk, ayda yaklaşık 5 bin hastaya baktıklarını vurguladı.
     Program kapsamında, Mustafa Eraslan-Fevzi Mercan Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Hastanesi Acil Servisi, Çocuk Sağlığı ve Hastalıkları Nöroloji Bilim Dalı Uyku Laboratuvarı, Çocuk MRI Ünitesi, Mehmet Kemal Dedeman Hematoloji Onkoloji Hastanesi Radyasyon Onkolojsi Anabilim Dalı Lineer Akseleratör Ünitesi, Gevher Nesibe Hastanesi Geriatri Polikliniği, Gevher Nesibe Hastanesi Göğüs Cerrahisi Polikliniği, Gevher Nesibe Hastanesi Göğüs Hastalıkları Polikliniği, Gevher Nesibe Hastanesi Radyodiagnostik Anabilim Dalı Nöroradyoloji Anjiografi Ünitesinin açılışları yapıldı.
    
     Muhabir: Musa Özyürek / İsmail İçer
     Yayıncı: İbrahim Uyar
<< Önceki Haber ERÜ hastanelerine 7 milyon liralık yatırım Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER