Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Temiz çevre sürdürülebilir yaşam projesi kapsamında HKÜ ormanlık alanına fidan dikildi


GAZİANTEP (A.A) - Şahinbey Belediyesi tarafından Temiz Çevre Sürdürülebilir Yaşam Projesi kapsamında Hasan Kalyoncu Üniversitesi (HKÜ) ormanlık alanına fidan dikildi.
     Şahinbey Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, finans desteği İpekyolu Kalkınma Ajansı tarafından sağlanan 41 bin adet fidanın toprakla buluştuğu proje kapsamında düzenlenen programa Özel Erdem Okulları öğrencileri de katıldı.
     Öğrencilerle birlikte fidan diken HKÜ Rektör Vekili Prof. Dr. Hanifi Aslan, iklimin, ağaçların kendiliğinden yetişmesine pek uygun olmadığını belirterek, Şahinbey Belediyemizin yeşil alan ve ağaçlandırma çalışması bizleri son derece memnun etmektedir. Böyle bir programı üniversitemizin orman alanında gerçekleştirdikleri için Şahinbey Belediye Başkanımız Mehmet Tahmazoğluna ve Özel Erdem Okulu öğrencilerimize çok teşekkür ediyorum ifadelerini kullandı.
     Proje kapsamında 41 bin ağacı şehrin muhtelif yerlerine dağıttıklarını ve okul bahçelerine diktiklerini ifade eden Tahmazoğlu ise şunları kaydetti:
     Hasan Kalyoncu Üniversitemizin orman alanında Özel Erdem Okullu öğrencilerimizle birlikte 500 adet ağacın dikimini gerçekleştiriyoruz. Ağaçlandırma çalışmasını öğrencilerimizle birlikte yapmak çok önemli. Her öğrencimizin en az bir dikili ağacı olmuş oldu. İnşallah bu ağaçlar kendileri ile birlikte büyüyecek. Ağaç dikmek çevremizi yeşillendirmek ve korumak büyük önem arz ediyor.
    
     -Zirve Üniversitesine Altın Yunus ödülü
    
     Zirve Üniversitesi Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölümü Türkiyenin deniz ödülü olan Altın Yunus ödülüne layık görüldü.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Deniz Ticaret Gazetesinin 29. yılı münasebetiyle düzenlenen gecede, Zirve Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Denizcilik Bölümleri, Altın Yunus ödülünün sahibi oldu.
     Ödül gecesine üniversiteyi temsilen Deniz Ulaştırma İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Ahmet Taşdemir ve Gemi Makinaları İşletme Mühendisliği Bölüm Başkanı Yrd. Doç. Dr. Serkan Nohut katıldı.
     Taşdemir, ödülü aldıktan sonra yaptığı teşekkür konuşmasında, ödüllendirilmekten büyük onur duyduklarını belirtti.
     Zirve Üniversitesi Rektörü Prof. Dr Adnan Kısa ise ödülden duyduğu memnuniyeti dile getirdi.
     Kısa, Zirve Üniversitesi gün gün büyümeye devam eden bir üniversite. Yaptığımız çalışmaların sonunda böyle ödüllendirmek gurur verici. Dünya ticaretinin yüzde 90ı deniz yolu aracılığıyla yapıldığı günümüzde denizcilik bölümünün önemi ortaya çıkıyor ifadelerini kullandı.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Sevil Çelik
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER