Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Türkiye-Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği üyeleri Gaziantepte


GAZİANTEP (A.A) - Türkiye -Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği yönetim kurulu üyeleri, Gaziantep Ticaret Odasını (GTO) ziyaret etti.
     GTOdan yapılan açıklamaya göre, GTO Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Aslan, ziyarette, Türkiyenin Iraka yaptığı ihracatın yüzde 22sini Gaziantepin gerçekleştirdiğini ve Irakın önemli bir pazar olduğunu belirtti.
     Türk iş adamlarının Iraka ticarette yaşadığı sorunların giderilmesi için iki ülke arasında ılımlı bir siyasi ilişki geliştirilmesi gerektiğini vurgulayan Aslan, şunları kaydetti:
     Irakla iş yapan firmalarımızın yaşadığı bir başka sorun da finansman ve teminat mektubudur. Irakta ciddi bir iş potansiyeli var. Ama firmalarımız gereken teminat mektupları ve finansman sorunlarını aşma konusunda maalesef yurt içi bankalarından yeteri kadar destek göremiyorlar. Bu noktada özellikle kamu bankalarımızın müşterek bir fon oluşturarak firmalarımızın teminat mektubu gibi taleplerini karşılamaları, bu ülkede anlaşma yapan ya da yapmayı planlayan firmalarımıza önemli iş fırsatları sunacaktır. Bu sorunların aşılabilmesi iki ülke hükümetleri arasındaki siyasi ilişkilerin ılımlı bir çerçevede ilerlemesi gerekmektedir.
     Türkiye-Irak Uluslararası Yatırımcılar Derneği Başkanı Ferudun Gündüz de, ihracatçıların ve yatırımcıların artık Güney Iraka da yönelmeleri gerektiğini belirtti.
     Türkiyenin 500 milyar dolarlık ihracat hedefinin gerçekleştirilebilmesi için Irakın önemli bir pazar olduğunu dile getiren Gündüz, Kuzey Irakın bugüne kadar çok iyi pazar olduğunu, ancak, ancak Güney Irakında Türk iş adamları için cazip bir bölge olduğunu kaydetti.
    
    
     -Kamerun heyeti Gaziantepte-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi ile spor alanında ortak proje yapmak için Gaziantepe gelen Kamerun heyeti, Gaziantep Üniversitesi (GAÜN) Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkunu ziyaret etti.
     Jean Paul Nanfack, Daniel Tsakem, Norbert Yougang, Jean Pierre Tsiazef Fozang ve Victor Nguekodan oluşan heyete üniversite hakkında bilgi veren Coşkun, Türkiyede en çok yabancı uyruklu öğrencisi olan üniversite olduklarını bildirdi.
     Şu anda bin 100 civarında yabancı öğrencileri bulunduğunu ifade eden Coşkun, şunları kaydetti:
     Üniversitemize 50 ülkeden öğrenci alıyoruz. Öğrenciler için herhangi bir engel yok. Lisedeki notları ve sınavla değerlendiriyoruz. Bize Kamerunlu öğrencilerde müracaat edebilir ve mutlaka değerlendirmeye alırız. Sadece lisans değil, yüksek lisans ve doktora öğrencimizde çok sayıda var. Afrika ülkeleriyle işbirliği yapmak heyecan verici olacak.
     Daniel Tsakem de Kamerun hakkında bilgi vererek, iş birliği yapmaktan memnuniyet duyacaklarını ifade etti. Jean Paul Nanfack ise ülkelerindeki üniversiteler hakkında bilgi verdi.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan - Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER