Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -İslahiyede en çok kitap okuyan öğrenciler ödüllendirildi


GAZİANTEP (A.A) - İslahiye ilçesinde bir yıl boyunca en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verildi.
     Kaymakam Osman Beyazyıldız, Kütüphaneler Haftası dolayısıyla düzenlenen programda, öğrencilere kitap okumaları tavsiyesinde bulundu.
     Kütüphane Müdürü Mukaddes Gökçe ise kitap okuma alışkanlığının kazanılması için hafta boyunca çeşitli etkinlikler düzenleneceğini belirtti.
     Konuşmaların ardından Kaymakam Beyazyıldız, bir yıl boyunca en çok kitap okuyan öğrencilere çeşitli hediyeler verdi.
    
     -İslahiye Onu (sav) Okuyor konulu yarışma-
    
     İslahiye ilçesinde Hz. Muhammedin daha iyi tanınması ve okuma alışkanlığının kazandırılması amacıyla kitap okuma yarışması düzenlendi.
     İlçe Müftülüğünce organize edilen İslahiye Belediyesi ile bazı sivil toplum kuruluşlarının destek verdiği İslahiye Onu (sav) Okuyor konulu yarışmada ilk üçe girenler umre ziyaretiyle ödüllendirilecek.
     Yarışmaya katılmak için kitap talep eden vatandaşlar, müftülük önünde kuyruk oluşturdu. Soruların Ümit Kesmezin kaleme aldığı Efendimizin Nurlu Hayatı adlı kitaptan sorulacağı belirtilirken, yarışmanın yetişkin ve liseliler olmak üzere iki grupta yapılacak.
    
     -Geriatride Tıbbi Yaklaşımlar paneli
    
     Gaziantepte Geriatride Tıbbi Yaklaşımlar konulu panel düzenlendi.
     İl Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Gaziantep Üniversitesi Geriatri Anabilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Yalçın Kepekçinin moderatörlüğündeki panelde, Uzm. Dr. Zeynel Abidin Öztürk, İl Sağlık Müdür Yardımcısı Uzm. Dr. Derya Genç ve Farmakoloji Uzmanı Dr. Cahide Elif Orhan konuşma yaptı.
     Vali Yardımcısı Mehmet Taşdöğenin paneldeki konuşmasında yaşlılık oranının her geçen gün arttığına dikkati çekti. Yaşlıların sürdürülebilir huzur ortamı içerisinde son zamanlarını sağlıklı ve refah içinde geçirmesinin önemli olduğunu vurgulayan Taşdöğen, şunları kaydetti:
     Yaşlılarımızın sağlıklı bir yaşlılık süreci geçirmeleri konusunda çaba göstermeliyiz. Ben bu vesileyle Sağlık Müdürlüğüne ve emeği geçenlere ayrı ayrı teşekkür ediyor ve Gaziantepte böyle ilklerin yaşanacağı daha birçok panelin gerçekleştirilmesini temenni ediyorum.
    
     Muhabir: Zekeriye Şimşek-Kaan Bozdoğan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER