Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -Arabana 24 derslikli okul yapılacak


GAZİANTEP (A.A) - Araban ilçesine bağlı Elif beldesine yaptırılacak 24 derslikli okulun temeli düzenlenen törenle atıldı.
     İlçe Milli Eğitim Müdürü Şükrü Gündeş, törenindeki konuşmasında, beldede 856 öğrencinin eğitim gördüğünü söyledi.
     Yeni eğitim sistemiyle öğrenci sayısına artığına dikkati çeken Gündeş, şöyle konuştu:
     Gaziantep Valiliği İl Özel İdaresi tarafından beldemize yapılacak 24 derslikli yeni ortaokul binasının yapımına başlandı. İlçe merkezi ve köylere yapılan yeni modern okullarla derslik sorununu tamamen çözmüş olacağız.
     Elif Belediye Başkanı İbrahim Çobanoğlu da emeği geçenlere teşekkür etti.
    
     -Şahinbey Belediyesi zabıta ekiplerinin denetimi
    
     Şahinbey Belediyesi Zabıta Müdürlüğü ekipleri son kullanma tarihi geçmiş 3 bin 440 kilogram tavuk etine el koydu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Güneykent Mahallesinde toptan ve perakende tavuk satışı yapan bir iş yeri zabıta ekiplerince denetlendi.
     Kontrollerde iş yerinin açma ve çalıştırma ruhsatının olmadığı tespit edildi. Ayrıca, son kullanma tarihi geçmiş 3 bin 440 kilogram tavuk etine el konuldu.
     İş yeri hakkında yasal işlem başlatıldı.
    
     -Şirinevler Mahallesine yeni konut yapılacak-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Şirinevler Mahallesine yeni konut yapacaklarını bildirdi.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, Fadıloğlu, Gazikent Mahallesinde yapımı devam eden 660 konutun ekim ayında tamamlanacağını belirtti. Şirinevler Mahallesine de 10 bloktan oluşan 2+1 ile 3+1 dairelerin yapımına da nisan ayında başlanacağını aktaran Fadıloğlu şunları kaydetti:
     Şirinevler Mahallesinde yapmış olduğumuz 1+1 dairelerin yanına 14 Nisanda 2+1 ve 3+1 olmak üzere 10 bloktan oluşan daireler yapacağız. Bunların 8 blokunu 2+1, diğerlerini ise 3+1 olarak planladık. Ayrıca 2+1 dairelerimizi de 105 metrekare olarak planlayıp bir çalışma yaptık. Yapmış olduğumuz 1+1 dairelerin standartları da yüksekti. 2+1 dairelerde de aynı standartları yukarıya çıkartmaya gayret gösteriyoruz. 14 Nisanda gerçekleşecek ihaleden sonra vatandaşlarımıza ilanda bulunacağız. Daha sonra da gelen taleplerini almaya başlayacağız.
     Gazikent Mahallesinde devam eden toplu konutlarla ilgili vatandaşların taleplerini aldıklarını ifade eden Fadıloğlu, eylül ayı itibariyle buradaki konutların hazır olacağı vurguladı.
    
     -Alleben Su Sporları Festivali başladı
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen Alleben Su Sporları Dragon Kano Yarışmalarının üniversite etabı başladı.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, yarışmanın üniversiteler etabına Gaziantep Üniversitesindeki (GAÜN) çeşitli bölümlerden 20 takım katıldı.
     Yaklaşık 400 öğrencinin katıldığı yarışmalarda bu hafta ve sonrasında Zirve Üniversitesi ve Hasan Kalyoncu Üniversitesi de yer alacak. 7 etap şeklinde düzenlenen yarışmalara üniversiteler etabından sonra liseler ve kurumlar arası yarışlarla devam edilecek. Her yarışta ilk üçe giren takımlar haziran ayındaki büyük finalde karşılaşacaklar.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, DSİ tarafından Taşkın Önleme Projesi olarak başlatılan Alleben Göletinin daha sonra Büyükşehir Belediyesi tarafından devralındıktan sonra şehrin sosyal ve kültürel hayatına katkı sağlamaya başladığını belirtti. Her geçen gün yararlı bir proje haline getirilen Alleben Göletini, bataklık olmaktan kurtardıklarını vurgulayan Güzelbey, şunları kaydetti:
     Bugün su sporlarına ev sahipliği yapan Alleben Göleti bu özlemlerin gerçeğe dönüşmeye başladığı yerdir. Toplam alanı 1 milyon metrekareden fazla olan Alleben Göleti iki yıldır Su Sporları Festivaline ev sahipliği yapıyor. Sadece bununla da kalmıyor, çok yakın bir gelecekte Gaziantepe büyük bir vizyonel getiri sağlayacak gezi, spor ve eğlence amaçlı su oyunları, yüzme havuzu, plaj, ses ve ışık oyunları, restoranlar, günü birlik dinlenme alanları, bungalov evler, karavan kampı gibi projelerin de hayata geçeceği bir yer olacak.
    
     Muhabir: Mahmut Bazlama-Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER