Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -"Durak Havuz" projesi hayata geçiriliyor


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediyesince hazırlanan "Durak Havuz" projesiyle, otobüslerde kartlı sisteme geçileceği ve gelirlerin ortak bir havuzda toplanacağı bildirildi.
     Zabıta Daire Başkanı Ömer Yalım, yaptığı açıklamada, bundan sonra hatlarda çalışan tüm araçların eşit pay alacağını belirtti. Araçlar bir yolcu almak için birbirleri ile yarışmayacağını vurgulayan Yalım, "Bundan sonra rekabet olmayacak ve araçlar aniden durup yolcuları rahatsız etmeyecek, birbirlerinin önüne geçmeyecek" dedi.
     Tüm araçlarda kart sisteminin uygulanacağını aktaran Yalım, şunları kaydetti:
     "Mevcut araçların tamamında kullanılan kartların sayısı bir merkezde toplanacak ve tüm araçlara eşit şekilde dağıtılacak. Bu projeyle elektronik bilet ve araç takip sistemine geçilecek. Böylece hangi aracın nerede nasıl bir ihmal veya kural ihlali yaptığını rahatlıkla görebileceğiz. Bunun için bir izleme merkezimiz olacak."
    
     -Eko-Kentte fizibilite çalışması
    
     Büyükşehir Belediyesi tarafından çalışmaları devam eden Ekolojik Kent Projesi kapsamında yapılacak fizibilite etüt çalışması yapılacak.
     Büyükşehir Belediyesinden yapılan açıklamaya göre, İmar ve Şehircilik Daire Başkanı Sezer Cihan, alandaki su ve enerji sistemleriyle ilgili altyapı fizibilitesi hakkında bilgi verdi.
     Projenin bütçesinin 602 bin 125 avro olduğunu vurgulayan Cihan, şunları kaydetti:
     "Bu kapsamda geliştirilecek proje senaryoları yaklaşık bir yıl çalışıp en uygun projenin hayata geçmesi sağlanacak. Bu süreçte alandaki öngörülen yapılarla ilgili su, güneş, rüzgâr ve diğer yenilenebilir enerji kaynakları ile ilgili en elverişli olanlar proje kapsamında değerlendirilecek.
     Cihan, proje çerçevesinde gerçekleştirilen ikinci toplantıyı, proje koordinatörü Simon Avlagnier ve ekibiyle yaptıklarını belirtti.
    
     -Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğunun başarısı
    
     Şehitkamil Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu, Türkiye Halkoyunları Federasyonunca 05-06 Nisan 2013de Hatayda düzenlenen "2013 Yılı Kulüpler Arası Grup Yarışmaları"nda yıldızlar geleneksel düzenlemesiz dalda birinci oldu.
     Belediyeden yapılan açıklamaya göre, 2012 Yılında büyükler düzenlemesiz dalda Türkiye dördüncülüğü elde eden takım, Adana, Osmaniye, Kahramanmaraş, Hatay, Kilis ve İstanbul ekibine karşı mücadele etti. Bu yıl Hatayda düzenlenen yarışmada ise Gaziantep ekibi birinci oldu.
     Açıklamada görüşlerine yer verilen Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, takımın başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Gaziantep halk kültürünün önemli unsurlarından birinin halkoyunları olduğuna dikkat çeken Fadıloğlu, "Bu nedenle Gaziantep halkoyunlarının ülke genelinde tanıtılmasına katkı sağlayan ve bölge şampiyonasında birincilik elde eden oyuncularımızı, hocamızı ve emeği geçen herkesi kutluyorum" değerlendirmesinde bulundu.
    
     Muhabir: Yusuf Atlıhan
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER