Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -DİSK Bölge Temsilcisi Bencan, istifa etti


GAZİANTEP (A.A) - Devrimci İşçi Sendikaları (DİSK) Bölge Temsilcisi Nihat Bencan, istifa ettiğini bildirdi.
     Bencan, yaptığı yazılı açıklamada, DİSKin bayrak ve düşüncelerini gelecek nesillere bıraktığını belirterek, "Görevimi, bu mücadeleyi daha iyi yerlere taşıyacağına inandığım genç arkadaşlara bırakıyorum" ifadelerini kullandı.
    
     -Çocuk festivali başladı-
    
     Gaziantep Büyükşehir Belediyesi 4. Çocuk Festivali başladı.
     Festivalin ilk haftasında Nakıp Ali Sinemasının katkılarıyla gerçekleştirilen "Sinema Şenliği" kapsamında bin 737 öğrenci sinema ile buluştu.
     Kültür ve Sosyal İşler Daire Başkanı Sema Marangoz, kültür, sanat ve spor etkinlikleri ile çocukları Nisan ayı boyunca sinema, tiyatro, masal atölyeleri ve spor şenlikleri ile süreceğini belirtti.
     Çocukların kültür, sanat ve spor etkinlikleri çerçevesinde kendilerini daha iyi geliştireceklerini ifade eden Marangoz, şunları kaydetti:
     "Geçmişte, sinemaya gitmek, ailece katılan, hatta komşularla paylaşılan bir etkinlik iken günümüzde teknolojinin ilerlemesi ile daha bireyselleşmiş, evlerde oluşturulan sinema ortamları, çocuk ve sinema ilişkisini yeniden boyutlandırdı. Sinema şenliğinde amacımız bir taraftan çocuğun duygusal ve sanatsal gelişimine yardımcı olmak, diğer taraftan da yarının sinema izleyicisini oluşturmaktır."
    
     -10 bin öğrenciye tercih kitabı dağıtılacak-
    
     Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu, Gaziantep Anadolu Lisesinde üniversiteye hazırlanan öğrencilere "Puan türüne göre 2012 ÖSYS taban puanları ve başarı sıraları" kitapçığı dağıttı.
     Fadıloğlu, öğrencilerin tercih konusunda yaşadığı sorunu ortadan kaldırmak adına ÖSYMden alınan bilgiler doğrultusunda hazırladıkları kitapçıklarla gençlerin geleceğine ışık tutacaklarını belirtti.
     Fadıloğlu, Şehitkamil, Şahinbey ve Oğuzeli ilçelerinde eğitim gören yaklaşık 10 bin öğrenciye kitapçıkları ücretsiz dağıtacaklarını kaydetti:
     Şehitkamil İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Yağcı da Fadıloğluna verdiği destek için teşekkür etti.
    
     -Bin kişiye beden dili anlatıldı-
    
     Şehitkamil Kültür ve Kongre Merkezinde (ŞKM) yaklaşık bin kişinin katılımıyla beden dili anlatıldı.
     Ahmet Şerif İzgören, "İletişim ve Beden dili" konulu seminerde, salonu dolduran vatandaşları sinevizyon eşliğindeki sunumu ile bilgilendirdi.
     İzgören, insanların birbirlerine nasıl davranmaları gerektiğini, beden dilinin nerelerde kullanılmasını ve iletişimde hangi hususlara dikkat edilmesi gibi konulara değindi.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek - Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER