Gaziantepten kısa kısa

Gaziantepten kısa kısa -AK Parti Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya kampı, Gaziantepte gerçekleştirildi


GAZİANTEP (A.A) - AK Parti Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya kampı, Gaziantepte gerçekleştirildi
     Gençlik Kollarından yapılan açıklamaya göre, 14 ilin Gençlik Kolları Başkanları ve Tanıtım Medyadan Sorumlu Başkan yardımcılarının katıldığı istişare ve değerlendirme kampında AK Parti Genel Merkez Tanıtım ve Medya Başkan Yardımcısı Ali Şahin, sosyal medyanın önemine ilişkin sunun yaptı.
     Etkinliğe katılan AK Parti Gaziantep İl Gençlik Kolları Tanıtım ve Medyadan Sorumlu Başkan Yardımcısı Cafer Oğuz, AK Parti Genel Merkez Gençlik Kolları Tanıtım ve Medya Başkanı Neslihan Cenk, AK Parti Gaziantep Milletvekili Derya Bakbak ve Gaziantep İl Başkanı Ahmet Uzer, siyasi tecrübelerini paylaştı.
     Değerlendirme kampı sonrası Şehitkamil Belediye Başkanı Rıdvan Fadıloğlu ve Şahinbey Belediye Başkanı Mehmet Tahmazoğlu tarafından ağırlanan katılımcılar, memnuniyeti belirtti.
    
     -Şekerden sağlıkta şiddetin cezasını artıracak kanun teklifi
    
     CHP Gaziantep Milletvekili Mehmet Şeker, Türk Ceza Kanunu ve Ceza Muhakemesi Kanununda değişiklik öngören bir kanun teklifini hazırlayarak, TBMM Başkanlığına sunduğunu bildirdi.
     Şeker, yaptığı yazılı açıklamada, doktor Ersin Arslanın öldürülmesinin üzerinden geçen bir yıllık sürede sağlıkta şiddete yönelik alınan önlemlerin sınırlı kaldığını öne sürdü.
     Doktor ve sağlık çalışanlarına yönelik şiddetin hız kesmeden devam ettiğini ileri süren Şeker, Geçen yıl mayıs ayından bugüne kadar geçen sürede doktorlara ve sağlık çalışanlarına yönelik saldırı sayısının 4 bin 425 olduğunu belirtti.
     Bu rakamın Sağlık Bakanlığı tarafından verildiğini belirten Şeker, şunları kaydetti:
     "Çalışanlarının yüzde 60ının şiddete uğradığı başka bir meslek yoktur. Hastaneler dışında binlerce saldırının gerçekleştiği başka bir iş yeri de yoktur. Sağlıkta şiddetin azalması için alınan önlemler, güvenlik görevlisi sayısının artırılması, kamera sayısının artırılması gibi fiziksel tedbirlerle sınırlı kalmıştır. Oysaki caydırıcılık açısından sağlık çalışanına şiddetin cezasının artırılması gerekiyordu. Bugüne kadar yapılmayan bu yasal düzenlemeye karşılık bir kanun teklifi hazırlayarak TBMM Başkanlığına sundum."
     Teklifin yasallaşması halinde, ister kamu ister özel sektörde olsun, sağlık hizmeti verenlere karşı uygulanan şiddet cezasının yarı oranında artacağını vurgulayan Şeker, "Şiddeti uygulayanlar da tutuklu yargılanacaklar. Bu teklif caydırıcılığın artırılmasını sağlayacak" değerlendirmesini yaptı.
    
     Muhabir: Zerin Özdilek / Veli Gürgah
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal
<< Önceki Haber Gaziantepten kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER