Gaziantep modern bir sosyal hizmet kampüsüne

Gaziantep modern bir sosyal hizmet kampüsüne kavuşacak -144 dönüm arazi üzerinde huzurevi, çocuk köyü, bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi, spor alanları, hobi bahçeleri bulunan sosyal hizmet kampüsü yapılacak -Aile ve Sosyal Poli


GAZİANTEP (A.A) - Zeynep Yücetaş - Gaziantepte yaşlı ve çocuklar için modern bir sosyal hizmet kampüsü yapılıyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının talimatıyla, İl Müdürlüğü tarafından hazırlanan proje kapsamında merkeze bağlı Gerciğin köyünde 144 dönüm arazi üzerinde sosyal hizmet kampüsü kurulacak. İçinde huzurevi, çocuk köyü, Kanunla ihtilafa düşmüş kız çocukları için bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi, spor tesisleri, hobi bahçeleri, otopark ve kafeterya da olacak kampüs yatırımına bu yıl başlanması planlanıyor.
     Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Mehmet Emin Korkmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Gaziantepe çok güzel ve nitelikli, gelecekte de insanların ihtiyaçlarına cevap verebilecek bir yapı oluşturmak istediklerini belirterek, Sayın Bakanımızın talimatıyla böyle bir projeyi hazırladık dedi.
     Mera vasfındaki bu arazinin hazine mülkiyeti haline getirilip, kendilerine teslim edildiğini bildiren Korkmaz, Büyükşehir Belediyesinin İmar Komisyonundan geçerek, proje çalışmaları yapıldığını ifade etti. Korkmaz, şöyle devam etti:
     Çok ciddi bir yatırım olacak. Kampüste çok nitelikli bir huzurevi yapılacak. Kanunla ihtilafa düşmüş kız çocuklarımız için bakım ve sosyal rehabilitasyon merkezi olacak. Çocuk köyü de yapılacak. Çocuk köyünde; bizim koruyucu aileye veremediğimiz, evlat edindiremediğimiz, çocuk evinde kalma şartlarını taşımayan çocuklarımız kalacak. Ayrıca, çocuk yuvası, açık ve kapalı spor alanları, ibadet merkezi, otoparkı, kafeterya, yeşil alanı, hobi bahçeleri ve yönetim binası olacak. Bütün bu kurumlar tek bir yönetim altında toplanacak.
    
     -Çocuklar gül dikecek, sebze yetiştirecek
    
     Daha modern binalar yaparak hem çocukların hem de yaşlıların yaşam standartlarını yükselteceklerini vurgulayan Korkmaz, Kanunla ihtilafa düşmüş çocukların sosyal rehabilitasyonunu gerçekleştireceği bir alanı da oluşturacaklarını ifade etti.
     Sosyal hizmet kampüsünde çocukların ve yaşlıların tüm ihtiyaçlarının karşılanacağını belirten Korkmaz, hobi bahçeleri ve meşguliyet alanları oluşturacaklarını anlatarak, şunları kaydetti:
     Çocuklarımızın ve yaşlılarımızın orada kendilerine ait yerleri olacak. Herkese belli miktarda yer vereceğiz. Çocuklarımız orada gül dikecek, ağaç yetiştirecek, sebze yetiştirecek. Kendilerine ait alanlar oluştuğu zaman hayata bakışları, hayatı sevmeleri, hayata adapte olma süreçlerinin daha iyi olacağını düşünüyoruz. Aynı şekilde yaşlılarımız için de bir uğraş olacak. Doğal alanda yaşlıların günlük uğraşacakları bir bahçeleri olmasını sağlayacağız.
     Kampüsün bu yıl içinde ihale sürecinin bitmesini ve inşaatına başlanmasını hedeflediklerini kaydeden Korkmaz, 10 milyon TLnin üzerinde yatırım olacak. Kampüs inşallah 2013 yılı sonunda bitmiş olacak dedi.
     Mehmet Emin Korkmaz, gelecekte kurumun ihtiyaç duyduğu yeni birimlerin de kampüse yapılabileceğini sözlerine ekledi.
    
     Yayıncı: İsmail Fidan
<< Önceki Haber Gaziantep modern bir sosyal hizmet kampüsüne Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER