Gaziantep Üniversitesinde Gala Gecesi düzenlendi

Gaziantep Üniversitesinde Gala Gecesi düzenlendi -Rektör Coşkun: Gaziantep, hem bölgede, hem bulunduğu coğrafyada, hem Ortadoğuda, hem de dünyada çok önemli işler yapıyor


GAZİANTEP (A.A) - Gaziantep Üniversitesinde (GAÜN) 2. Gaziantep Onat Kutlar Film Festivali kapsamında Kırkayak Kültür Sanat ve Doğa Derneği tarafından, Gala gecesi düzenlendi.
     Üniversiteden yapılan açıklamaya göre, Atatürk Kültür Merkezinde gerçekleştirilen etkinliğin açılış konuşmasını GAÜN Rektörü Prof. Dr. Yavuz Coşkun yaptı.
     Coşkun, medeniyetin olmazsa olmaz saç ayaklarından birinin kültür ve sanat olduğunu belirterek, kültür ve sanatın olmadığı yerde gelişimin mümkün olmayacağını ifade etti.
     Gaziantepin dünya kenti olduğuna dikkat çeken Prof. Dr. Coşkun, şunları kaydetti:
     Gaziantep, hem bölgede, hem bulunduğu coğrafyada, hem Ortadoğuda, hem de dünyada çok önemli işler yapıyor. Gerçekten baktığınız zaman tarihsel gelişimi içerisinde çok önemli bir kilometre taşı. Bugün geldiği noktada kültürel belediyecilik ve birçok alanda yapılan yeni şeyler adına Gaziantep bir değişimin, bir dönüşümün adı olmuştur. Bizde Gaziantep Üniversitesi olarak böyle bir sinema festivaline ev sahipliği yapmanın gururu içerisindeyiz.
     Kültür sanatın diğer eğelerle birlikte çıtasının yükseltilmesi gereken çok önemli bir alan olduğunu vurgulayan Coşkun, Gaziantep özellikle Cumhuriyet tarihi dönemindeki müteşebbis ruhuyla geldiği sanayi ve ticaret noktasındaki bulunduğu olağanüstü konuma kültür ve sanat alanında gelememiştir. Bu nedenle şehrin bütün dinamikleri olarak, Gaziantepin önünü açmalıyız. Kalıcı değerlerle özgür, demokratik içerisinde farklılıkların birlikteliğinden sinerji yaratarak, geçmişten gelen derin kültürümüzü geleceğe taşımak göreviyle addetmekteyiz dedi.
     Onat Kutlar Film Festival Komitesi Başkanı Yrd. Doç. Dr. Mehmet Nuri Gültekin de şehirlerin büyüklüğünün ekonomi, ticaret, siyaset gibi unsurların yanı sıra kültür ve sanattaki yerleri ile de belirlendiğini ifade etti.
     Açılış konuşmalarının sonrasında Coşkun ve Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey tarafından sinemaya emek vermiş Sanatçı Füsun Demirel ve Ahmet Uğurlu adına Onat Kutlar Sinema Emek Ödülü takdim edildi.
     Konuşmaların sonrasında Sanatçı Şevval Sam tarafından muhteşem bir caz konseri düzenlendi. Birbirinden güzel şarkıları seslendiren Sam, dinleyenlere doyulmaz bir müzik ziyafeti yaşattı.
     (ZER-ŞMÖ)
<< Önceki Haber Gaziantep Üniversitesinde Gala Gecesi düzenlendi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER