Gaziler Haftası

Gaziler Haftası -Büyükşehir Belediye Başkanı Güzelbey: -Bugün de vatanın bekası, milletin huzur ve esenliği için canlarını hiç çekinmeden feda eden vatan evlatlarına minnet borcumuzu ödemenin yolu emanetlerine sahip çıkmaktan geçme


GAZİANTEP (A.A) - Büyükşehir Belediye Başkanı Asım Güzelbey, bugün de vatanın bekası, milletin huzur ve esenliği için canlarını hiç çekinmeden feda eden vatan evlatlarına minnet borcunu ödemenin yolunun, onların emanetlerine sahip çıkmaktan geçtiğini belirtti.
     Güzelbey, Gaziler Haftası dolayısıyla yayımladığı mesajda, bağımsızlığı savunmak, yurt topraklarını korumak için yapılan savaşların kutsal olduğunu ifade etti. Çanakkale ve ulusal Kurtuluş Savaşının, kutsal destan savaşlarına birer örnek olduğunu aktaran Güzelbey, şöyle devam etti:
     Tarihten gereken dersi almak ve geçmişi unutmamak çok önemlidir. Geçmişimizi ayakta tutan dinamikleri öğrenmek, onları güçlü yapan unsurları göz önünde tutmak bugünkü varlığımızın olmazsa olmazlarındandır. Böyle bir durumda, onları en iyi şekilde anlamak geçmişi, yaşadıkları ve verdikleri mücadeleyi bilmekten geçmektedir.
     Bu kutsal topraklar çok büyük, çok çetin mücadelelere sahne olmuştur. Bu topraklar en yenilmez orduların gelip büyük hüsranlarla gerisin geriye döndüğü esrarengiz topraklardır. Bu şanlı mücadeleyi bilmek, şehit kanları ile sulanmış bu toprakları ibretle gözlemek bu vatanın evlatları olan bizler için önemli bir ders olacaktır.
     Güzelbey, Türk ulusu için şehitlerin nurlanmış, gazilerin onurlanmış kişiler anlamına geldiğini vurguladı. Bunların en başında da Başkomutan ve Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürkün geldiğini belirten Güzelbey, Bu toprağın insanı, Kurtuluş Savaşında, Çanakkalede, Atatürkün önderliğinde verilen Kurtuluş Savaşında Ya istiklal, ya ölüm! demiştir. Türk tarihi böylesine kahramanlık günleriyle doludur. Kahramanlık günlerini şehit ve gazilerimize borçluyuz ifadelerini aktardı.
     Destanlar yaratan şehit ve gazilerin tek tek birer onur abidesi olduğunu dile getiren Güzelbey, açıklamasını şöyle tamamladı:
     O felaketli günleri bir daha yaşamamak için hazırlıklı olmalıyız ve bizler için seve seve ölüme koşan ve bize dünyanın en güzel topraklarını vatan olarak bırakan atalarımıza layık evlatlar olmaya çalışmamız gerekir. Bugün de vatanın bekası, milletin huzur ve esenliği için canlarını hiç çekinmeden feda eden vatan evlatlarına minnet borcumuzu ödemenin yolu emanetlerine sahip çıkmaktan geçmektedir. Gazilerimize duyduğumuz minneti bir kez daha belirtirken, bütün şehitlerimizi şükran, minnet ve rahmetle anıyorum.
    
     Muhabir: Sevil Çelik
     Yayıncı: Ahmet Caner Baysal

Haber Etiketleri:  
ÖNE ÇIKAN HABERLER