Gedizden kısa kısa

Gedizden kısa kısa -Okul ve yurtlarda deprem ve yangın tatbikatları


KÜTAHYA (A.A) - Gediz ilçesinde, Sivil Savunma Haftası etkinlikleri kapsamında okul ve yurtlarda deprem, yangın, tahliye tatbikatları yapıldı.
     Kredi ve Yurtlar Kurumu (YURTKUR) Kız Öğrenci Yurdu, Mustafa Necib Alayeli Anadolu Lisesi, Anadolu İmam Hatip Lisesi ile Ticaret Meslek Lisesindeki tatbikatlar, Gediz Belediyesi İtfaiye Amirliği, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve 112 Acil Servis ekiplerince gerçekleştirildi.
     Tatbikatlar öncesi öğrencilere bilgi veren yetkililer, doğal afetlerden korunma yolları ve afetlerde nasıl davranılması gerektiği bilincinin yerleşmesi amacıyla yapılan tatbikatlara katılanlardan, burada öğrendiklerini aileleri ve çevresindekilerle paylaşmasını istedi.
     Anadolu İmam Hatip Lisesinde organize edilen tatbikat, senaryo gereği siren sesiyle başlatıldı. Öğrenciler, görevli öğretmenler gözetiminde okulu tahliye etti. İtfaiye, polis ve sağlık ekiplerinden istendi. Kısa sürede okula gelen ekipler, yanan ve hasarlı olan bölgeyi güvenlik çemberine alarak, tatbikat için çıkarılan yangını söndürdü.
     Binada mahsur kalan bir öğrenci kurtarılırken, temsili okul yurdunda yaralanan bir başka öğrenciye ekipler müdahale ederek hastaneye sevk etti.
     Tatbikatı izleyen İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, bu tür tatbikatların çok yararlı olduğunu bildirdi.
    
     -1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi Gedizde
    
     (Fotoğraflı)
    
     Türkiye Gaziler Vakfının 1915 Çanakkale Şehitlik Gezici Müzesi otobüsü, Gedize getirildi.
     Çanakkale Savaşlarının anlatıldığı, savaş döneminden kalan gerçek eserler ve görsel objelerden oluşturulan otobüs, belediye önünde ziyarete açıldı.
     Müze sorumlusu Engin Korkmaz, gazetecilere yaptığı açıklamada, geçen yıl 18 Martta başladıkları yurt gezilerinde 29 il merkezi ve 289 ilçede konuşlandırdıkları otobüsü yaklaşık 11 milyon kişinin ziyaret ettiğini bildirdi.
     Çanakkale Şehitliği ile savaş alanlarını ziyaret etme imkanı bulunmayan vatandaşların ayağına kadar giderek, onların Çanakkale ruhunu yaşamasına imkan sağladıklarını belirten Korkmaz, şunları kaydetti:
     Mukaddes şehitlerimizin verdiği çetin mücadelelerle alınan ve milletimiz için kutsal olan bu toprakları ziyaret edemeyen tüm halkımıza bir nebze de olsa o değerleri ayağına taşıyıp göstermek istiyoruz. Bir sosyal sorumluluk projesi olarak hazırladığımız gezici müzeyle Çanakkale ruhunu yaşatmayı amaçlıyoruz. Bu sosyal sorumluluk projesini halkımızın hizmetine ücretsiz sunuyoruz. Şehitlerimizi unutmamak ve unutturmamak için çalışmalarımız devam edecek.
     Korkmaz, gezici müzeye destek veren belediyelere, mülki idare kurumlarına ve vatandaşlara teşekkür etti.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Hadi Şengül / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizden kısa kısa Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER