Gedizin 5 bin 500 yıllık tarihi

Gedizin 5 bin 500 yıllık tarihi kitaplaştırıldı -Araştırmacı yazar Mehmet Pınar tarafından hazırlanan ve 750 fotoğraf, 100 tablo, 800 belgeden oluşan Gediz Ansiklopedisinde, ilçenin 5 bin 500 yıllık tarihi anlatıldı -Ansiklopedini


KÜTAHYA (A.A) - Kütahyanın Gediz ilçesinin 5 bin 500 yıllık tarihini konu alan ve 750 fotoğraf, 100 tablo, 800 belgeden oluşan Gediz Ansiklopedisi, 7 yıl süren hazırlık döneminin ardından yayımlandı.
     Gediz Belediye Başkanı Mehmed Ali Saraoğlu, belediyenin kültür hizmeti olarak yayımladığı ansiklopedinin tanıtımı amacıyla ilçedeki bir otelde düzenlenen toplantıda, bir kültür hizmeti olarak gördükleri ansiklopediyi halkla buluşturmaktan büyük onur duyduklarını bildirdi.
     Kitapların, medeniyetlerin temeli olduğunu, bütün medeniyetlerin de kitaplarıyla anıldığını ve tanındığını belirten Saraoğlu, şöyle konuştu:
     Şundan eminim; biz zaman içinde unutulacağız ama bu ansiklopediyi hazırlayan araştırmacı yazar Mehmet Pınar kesinlikle unutulmayacak. Yıllar sonra Gedize bu kitabın ışığıyla bakılacak. Başlangıçta kısa sürede tamamlanır denilen eser, 7 yıl gibi bir süreç aldı. Mehmet Pınar hocam ise bu kitabı 40 yıllık bir birikimle hazırladı. Hazırlık aşamasında hiç ummadığımız yerlerden bilgi ve belgelerle destek aldık. Hocam için belki mütevazi bir çalışma olan bu eser aslında üzerine çok emek harcanan, 750 fotoğraf, 100 tablo ve 800 belgeden meydana getirilen güzel bir eserdir. Kendisine teşekkür eder, onu tebrik ederim.
     Mehmet Pınar da insanın kültürünü öğrenmesinin, kendisini öğrenmesi demek olduğunu söyledi.
     Kültürü öğrenip gelecek kuşaklara aktarmanın herkesin görevi olduğunu dile getiren Pınar, Kitaplar geleceğe yazılmış birer mektuptur. Bu eser, yarın Gedizi öğrenmek isteyen herkesin önüne yakılmış bir ışıktır. Bu ışığın hiç sönmemesini diliyorum dedi.
     Araştırmacılık tutkusunun, 1960lı yıllarda öğrenciliği sırasında başladığını ve o yıllardan bu yana gazete, dergi, kitap ve ansiklopedilerde Gediz ile ilgili tüm belge ve verileri topladığını anlatan Pınar, bu verileri birbirleriyle karşılaştırıp konusunda uzman kişilerle görüşerek en doğru bilgilere ulaştığını ifade etti.
     Pınar, Gedizin 5 bin 500 yıllık tarihine ışık tutacak eserde, Gediz hakkında bilinenlerden çok bilinmeyenlerin yer aldığını sözlerine ekledi.
     Daha sonra, Saraoğlu tarafından Pınara plaket hediye edildi.
     Toplantıya, Gediz Garnizon Komutanı Üsteğmen Evren Ünlü, Dumlupınar Üniversitesi (DPÜ) Gediz Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Hamdi Melih Saraoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü İsmail Aksoy, İlçe Emniyet Müdürü Haci Çağlar, Gediz Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Mesut Naci Cebecioğlu, Kütahya Gazeteciler Cemiyeti Başkanı İhsan Tunçoğlu ile bazı sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.
    
     Muhabir: Mehmet Altıntaş / Sedat Gök
     Yayıncı: Mürsel Çetin
<< Önceki Haber Gedizin 5 bin 500 yıllık tarihi Sonraki Haber >>

Haber Etiketleri:
ÖNE ÇIKAN HABERLER